Кралският дворец в Мадрид

Вижте други забележителности в Мадрид
1 от 10

Кралският дворец на Мадрид (Palacio Real de Madrid), или известният още като дворец на Ориента (Palacio de Oriente), е официалната резиденция на краля на Испания в Мадрид и се използва за държавни церемонии.

Разположен е в западната част на центъра на града. Площта на двореца е 135 000 кв. м, което го прави един от най-големите дворци в Европа.

Огромният дворец е накичен с творбите на известни художници като Веласкес, Караваджо, Гоя и др. Там се помещават и няколко колекции с голяма историческа важност, като например кралския тарсенал (с оръжия от XIII век), а също и единственият завършен струнен квинтет Страдивариус. Има още колекции от гоблени, порцелан, мебели и др.

Дворецът е отворен за посетители  с изключение на дните, в които се използва от краля за държавни дела.

Градините Сабатини принадлежат на кралския дворец и също са отворени за посещения. Те са посветени на италианския архитект Франческо Сабатини, който е творил през XVIII в. Градините са изпълнени в неокласически стил и са наистина приказни. Всичко е симетрично и подредено – статуи на крале, фонтани.

Адрес: Bailén Street

Работно време и цени на билети: Актуална информация за работно време и билети вижте на уебсайта на музея: entradas.patrimonionacional.es/en-GB/venta-de-entradas

Вижте списък с всички забележителности в Мадрид.

А тук са най-добрите оферти за пътуване до Мадрид!

Дата: 08 януари 2010 г.
4.5/5, 54880 гласа
Забележителности около Мадрид