Начало / Статии / Статии - Танзания

Кратерът Нгоронгоро - Африканската райска градина

Автор

/

Вулканичният кратер Нгоронгоро, най-голямата непотопена, непокътната калдера в света, е причисляван към природните чудеса на света, както заради своята уникална топографска красота, така и заради удивителната концентрация на животни тук.

Нгоронгоро, Танзания

Този естествен амфитеатър е Серенгети в миниатюра, с антилопи гну, зебри и газели, мигриращи от единия до другия край на широкия 19 километра кратер според смяната на сезона. Слонове, биволи, хипопотами и лъвове се срещат в изобилие и Нгоронгоро е вероятно най-доброто място на планетата, където може да видите черния носорог. В средата на кратера е подобното на огледало езеро Магади, целогодишен източник на прясна вода, която всъщност прави възможно съществуването на този смайващ оазис. През по-голямата част от времето езерото е обкръжено от ята фламинго. Безсрамни сравнения с Ноевия ковчег и райската градина са неизбежни.

Компактното присъствие на толкова много животни го прави също рай за хищниците: любителите на сафарито не могат да желаят повече. Броят на хората тук е започнал да надминава този на животните, но достойни за уважение доставчици на екипировка могат да ви снабдят с луксозни палатки и в добавка към тях с хора с енциклопедични познания и умения за избягване на стадата от други зяпачи.

Или пък отседнете в „Нгоронгоро Крейтър Лодж“, един от най-луксозните постоянни лагери в Източна Африка. Той е собственост и е управляван от „Консервейшън Корпорейшън“, уважавана южноафриканска сафари компания. Настанете се в някоя от трийсетте къщички със сламени покриви, кацнали по ръба на кратера, помолете вашия иконом да приготви банята ви навреме за вечеря на светлината на огъня с панафриканска кухня и вина от Кейп и наблюдавайте от вашата вана как се разгръща магията на залеза.

Къде: Кратерът Нгоронгоро, Северна Танзания; превоз от летищата „Найроби“ или „Маунт Килиманджаро“ може да бъде уреден.
Най-добро време: целогодишно, с изключение на дъждовния сезон април-май.

>
24 юни 2011 г.

Тагове

вулкани

екзотика

резервати

сафари

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти