Начало / Статии / Статии - САЩ

Курортните острови Санибел и Каптива - за любителите на раковини

Автор

/

Свързани по име и публичен образ – а в реалния живот чрез мост – Санибел и Каптива са част от стотината приморски острова, огрявани от слънцето край западния бряг на Флорида в Мексиканския залив.

Курортните острови Санибел и Каптива, Флорида, САЩ

Те споделят славата на едно от най-добрите места в света за събиране на раковини, с прошарени от палмите залези, лов на тарпони, който е ненадминат в Северна Америка, и всичко, което е останало от добрата стара Флорида. Това може би е единственото лятно ваканционно кътче, където туристите се молят за буря, тъй като северозападният вятър ще напълни пясъчните бели плажове с раковини от около 400 вида, което превръща тези два малки острова в съкровищница от световна класа.

Толкова усърдни ще да са били любителите на раковини, че днес е забранено прибирането на раковини с живи ракообразни в тях. Но събирачите на раковини могат по време на отлива да приберат достатъчно необитавани раковини, като ангелски криле, кралски корони и лъвски лапи, макар че мнозина избират да оставят своите находки накрая, като обясняват, че важното са спомените при събирането, а не самите раковини.

Островната раковинна култура стига връхната си точка в Музея на раковините „Бейли-Матюз“ в Санибел, единственият музей в страната, посветен само на раковините. Тези, които си направят труда да вдигнат очи, ще открият още едно потвърждение, че природата е царят, в Националния дивечов резерват „Дж. Н. „Динг“ Дарлинг“, където пешеходни и велосипедни маршрути и за каяк и кану кръстосват 28 000-те декара; има най-прекрасни възможности за наблюдаване на живота на птиците.

Ако не се чувствате достатъчно откъснат от континента и неговите всекидневни изисквания, посетете трите най-интересни съседа на Санибел и Каптива в Пайн Айлънд Саунд, острови без автомобилно движение, достъпни само с корабче.

Щатският парк „Кайо Коста“ е необитаван босоног Едем с пустинни плажове, чиито раковини според някои са най-добрите. А изисканият и моден, с изглед като от края на века остров Юсепа егетсбиански (и частна собственост) анклав, който някога е бил убежище на Теди Рузвелт и неговите приятели, любители на лова на тарпони, а днес топло посреща еднодневните екскурзианти и оставащи да пренощуват гости за превъзходни похапвания на морски дарове в „Колиър Ин“.

Хвани-и-пусни риболовът на тарпони възниква тук, макар днес столицата на спорта да е близкият Бока Гранде (понякога наричан остров Гаспария).

Къде: (240 км северозападно от Маями), Флорида, САЩ
Най-добро време: ноември-май заради климата и любуването на птиците
 

>
28 февруари 2012 г.

Тагове

екзотика

любопитно

острови

плажове

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти