Начало / Статии / Статии - Турция

Къде да празнуваме майските празници без сертификат?

Автор

/

Пътуването до много дестинации все още подлежи на редица регулации и изисквания за представяне на отрицателен тест или ваксинационен сертификат на границата. Добрата новина е, че повече от 30 държави по целия свят са с отворени граници и готови да посрещнат нетърпеливите за нови преживявания туристи. 

Ако се чудите накъде да поемете за майските празници, все още имате възможност да го направите, макар и в последния момент. Вижте държави, до които можете да стигнете без никакви изисквания за COVID документи и резервирайте - сега е последният ви шанс!

Почивни дни около майските празници

Снимка: iStock by Getty Images

1 май 2022 г. се пада в неделя и затова ще почиваме и на 2 май 2022 г., понеделник - Почивните дни ще са от 30 април до 2 май (събота-понеделник, 3 дни). Ако си вземете три дни отпуск (3-5 май), се събират 9 почивни дни от 30 април до 8 май включително, тъй като ще ги слеете с почивния ден на 6 май.

Исландия

Снимка: iStock by Getty Images

Впуснете се в изследователска обиколка на един от най-изумителните острови на Земята, където огън и лед съществуват едновременно и зрелищно. Обиколете прочутите гейзери и водопади на Исландия, разходете се по уникалните вулканични релефи, вижте китове, влезете в пещери, спете под звездите и се скитайте из пълния с живот Рейкявик

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Исландия!

Турция

Снимка: iStock by Getty Images

Пролетта е прелестна в Турция, независимо накъде точно ще се отправите - към потъналия в цъфнали лалета Истанбул, към приказната Кападокия или към първата си среща с турското крайбрежие и райските му плажове. 

Важно: Към момента единствено при влизане в Турция със самолет се изисква сертификат или тест, по суша и вода - не. Връщането в България от Турция е без изисквания за представяне на тест или ваксина.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Турция!

Сърбия

Снимка: iStock by Getty Images

Пандемията намали броя на българите, които редовно отскачаха до съседна Сърбия за концерт, туризъм или просто хапване и жива музика в събота вечер. Сега пътуването между двете държави е напълно свободно и можете да се насладите на пролетен Белград, да се върнете назад във времето в пъстрото село на Емир Кустурица (Дървенград) или да се влеете в изпълнения с живот Нови Сад

Важно: Връщането в България от Сърбия е без изисквания за представяне на тест или ваксина.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Сърбия!

Румъния

Снимка: iStock by Getty Images

Румъния през май е радост за окото - пътуването през Карпатите и Трансилвания изпълва очите с цветове, слънчевите дни са прекрасни за безцелни разходки из старите части на Сибиу, Брашов или Сигишоара. Почитателите на природата пък могат да видят Делтата на река Дунав, пълна с птичи живот. 

Важно: Връщането в България от Румъния е без изисквания за представяне на тест или ваксина.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Румъния!

Мексико

Снимка: iStock by Getty Images

Ако след дългата зима сте зажаднели за силно слънце, морски бриз и лятно безгрижие, не е нужно да чакате да дойде лятото - можете вие да отидете при него на мексиканското крайбрежие. Танцувайте, гмуркайте се, скитайте из земите на маите, пийте и опитвайте нови вкусове! Кой е казал, че няма истинско лято през май?

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Мексико!

>
26 април 2022 г.

Тагове

екзотика

любопитно

полезно

романтични места

новини

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти