Начало / Статии / Статии -

Къде да пътуваме за Великден?

Автор

/

Великден е голям и много почитан празник в цяла Испания и особено в град Малага. По време на светата седмица се организират множество паради и празненства, които се провеждат по улиците на градовете. Едно от тях е Trono, или шествието на огромния украсен трон, който се носи от около 100-тина души. Въпреки, че Великден е религиозен фестивал, посетителите могат да очакват купища от храна, веселие и истински спектакли.


Улиците на Аликанте оживяват по време на Великден. Отвсякъде се чува традиционна андалуска музика, а танцьорки с наметала демонстрират небивали умения. За да се засилят емоциите и енергията на празника по улиците се правят и шествия с групи, свирещи на живо.

Великден е едно от най – подходящите времена да посетите Барселона, но е по – разумно да направите резервации за своите нощувки по – рано, тъй като града се пука по шевовете през този период. Градът ще ви предложи повече от 4км плажове, множество вкусна храна и забавления, бурен нощен живот и хора, търсещи предизвикателствата на нощта.

В град Палма празненствата започват от неделя, когато местните вземат своите малинови и палмови клонки и се включват в шествията по улиците на града. На Велики четвъртък  селцата на остров Майорка сякаш се събуждат за нов живот и пият от него с всички сили. Шествия от танци и музика се вият по улиците, а тълпите от хора се наслаждават на фиестите.

09 март 2010 г.

Тагове

великден

Забележителности наоколо

Избрани оферти