Начало / Статии / Статии - Аржентина

Лас Тангериас де Буенос Айрес - Танго – царят на нощта

Автор

/


Тангото е аржентинското тържество на мачизма, господството и мъчителната любов, то е въздухът, който portenos (жителите на Буенос Айрес) дишат. Тази изтерзана жалба, трансформирана в сложен и изискан танц, е най-автентичното от аржентинските творения.

 „Лас Тангериас де Буенос Айрес“ , Буенос Айрес, Аржентина

Популярността на тангото нараства и спада от звездните му дни през 20-те години на ХХ в., когато приветливият и мрачно красив певец Карлос Гардел подлудява страната, преди да загине трагично при самолетна катастрофа в 1935 г.

Издирването на тангото в Буенос Айрес е и лесно, и невъзможно: то е навсякъде и никъде. Едно скорошно възраждане на тангоманията потвърждава, че тази местна популярна музика е преживяла ерата на рокендрола, а някои от големите танцови зали, като „Ел Виехо Алмасен“ и „Каса Бланка“ все още залагат на изпълнено с емоции нощно шоу с най-добрите танцьори на танго, певци и музиканти в страната.

Да видиш тангото в неговото естествено местообитание – класическият малък, задимен, мъжделиво осветен танго бар, където нещата не започват да се случват допреди полунощ – непринуденият бар „Сур“ е мястото, където е добре да отидете.

В неделите на ежеседмичния битпазар в Пласа Дорего доста любители танцьори изнасят спонтанни представления по уличните ъгли – минус блясъка и може би по-малко шлифовани, но пък от душа.

Къде: Буенос Айрес, Аржентина
Най-добро време: целогодишно

Виж най-добрите оферти за пътуване в Буенос Айрес!

Виж още:

Екскурзия в Бразилия

Екскурзия в Чили

Екскурзия в Перу

>
30 ноември 2011 г.

Тагове

любопитно

музикални събития

романтика

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти