Начало / Статии / Статии - Лихтенщайн

Лихтенщайн - пътешествието до там си заслужава

Автор

/

33 000 души живеят на територия от малко над 160 квадратни километра. Макар и една от най-малките държави в света, княжество Лихтенщайн заслужава вниманието на туристите - минимум поради следните 5 причини.

Замъкът във Вадуц

Вадуц е столицата на малкото княжество, а най-прочутата й забележителност е замъкът Вадуц, кацнал на хълм,120 м над града. Смята се, че замъкът е построен за първи път тук през 12-и век като отбранителна крепост, а през 18-и век става собственост на княжеското семейство. В началото на миналия век замъкът става резиденция на князете на Лихтенщайн, а днес можете да го видите само отдалеч, тъй като не е отворен за посещения от туристи.

Музеят на изящните изкуства

Този синкав куб в центъра на столицата Вадуц е сградата, в която непременно да се отбиете за доза изкуство. Освен произведения на световни автори, които можете да видите в постоянната експозиция на музея, в музея се организират и специални изложби с творби от колекцията на княза на Лихтенщайн.

Княжеският път – най-красивият планински преход

Преход из планинската верига Ретикон по така наречения Княжески път – това е най-известният маршрут, по който преминавате през алпийски пасища, иглолистни гори, живописни панорами и няколко екстремни отсечки с опънато стоманено въже. Дължината на прехода е около 6 км и се изминава за около 3 часа.

Княжеската винарна

Почитателите на хубавото вино непременно трябва да посетят винарната на княза на Лихтенщайн. Разходка сред лозята и дегустация в една от най-добрите части на долината на Рейн са отлична идея за оползотворяване на времето ви в Лихтенщайн. Винарната се намира във Вадуц.

Снимки: www.tourismus.li

Зимният курорт Малбун

Лихтенщайн си има и ски курорт, разположен зад южните вериги на Алпите. Малбун разполага с 23 км писти, 3 седалкови лифта (от които един с подгряващи се седалки), както и многобройни съоръжения за деца.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Лихтенщайн!

20 май 2014 г.

Тагове

велотуризъм

винен туризъм

замъци

зимен туризъм

музеи за изящни изкуства

семеен туризъм

ски бягане

ски курорти

ски туризъм

трекинг

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти