Начало / Статии / Статии - Лихтенщайн

Лихтенщайн - пътешествието до там си заслужава

Автор

/

33 000 души живеят на територия от малко над 160 квадратни километра. Макар и една от най-малките държави в света, княжество Лихтенщайн заслужава вниманието на туристите - минимум поради следните 5 причини.

Замъкът във Вадуц

Вадуц е столицата на малкото княжество, а най-прочутата й забележителност е замъкът Вадуц, кацнал на хълм,120 м над града. Смята се, че замъкът е построен за първи път тук през 12-и век като отбранителна крепост, а през 18-и век става собственост на княжеското семейство. В началото на миналия век замъкът става резиденция на князете на Лихтенщайн, а днес можете да го видите само отдалеч, тъй като не е отворен за посещения от туристи.

Музеят на изящните изкуства

Този синкав куб в центъра на столицата Вадуц е сградата, в която непременно да се отбиете за доза изкуство. Освен произведения на световни автори, които можете да видите в постоянната експозиция на музея, в музея се организират и специални изложби с творби от колекцията на княза на Лихтенщайн.

Княжеският път – най-красивият планински преход

Преход из планинската верига Ретикон по така наречения Княжески път – това е най-известният маршрут, по който преминавате през алпийски пасища, иглолистни гори, живописни панорами и няколко екстремни отсечки с опънато стоманено въже. Дължината на прехода е около 6 км и се изминава за около 3 часа.

Княжеската винарна

Почитателите на хубавото вино непременно трябва да посетят винарната на княза на Лихтенщайн. Разходка сред лозята и дегустация в една от най-добрите части на долината на Рейн са отлична идея за оползотворяване на времето ви в Лихтенщайн. Винарната се намира във Вадуц.

Снимки: www.tourismus.li

Зимният курорт Малбун

Лихтенщайн си има и ски курорт, разположен зад южните вериги на Алпите. Малбун разполага с 23 км писти, 3 седалкови лифта (от които един с подгряващи се седалки), както и многобройни съоръжения за деца.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Лихтенщайн!

>
20 май 2014 г.

Тагове

велотуризъм

винен туризъм

замъци

зимен туризъм

музеи за изящни изкуства

семеен туризъм

ски бягане

ски курорти

ски туризъм

трекинг

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти