Начало / Статии / Статии - САЩ

Литъл Палм Айлънд - една сибаритска южноморска фантазия

Автор

/

Понякога вие просто нямате време да отлетите до Южния Пасифик. Но когато ви се прииска да се почувствате за малко като Робинзон Крузо, едно преживяване а ла Гоген на Литъл Палм Айлънд ще отговори на всички ваши очаквания.

Литъл Палм Айлънд, Флорида, САЩ

Лъскава моторница в стил 30-те години на ХХ в. откарва гостите до частния 20-декаров остров на хотела в долната част на архипелага Флорида Кийс, където първото впечатление е на екзотично съвършенство. Има 14 бунгала със сламени покриви върху дървени опори и в сянката на шумолящи палмови листа, обитавани от международна смесица от глезени гости, люлеещи се във въжени хамаци или разпилени из рядко срещаните из кораловите рифове тук пясъчни бели плажове. Жилищата в тропически стил са семпли (има външни душове), но големи (вътрешните бани имат джакузи), а телевизори и телефони преднамерено отсъстват, за да помогнат на гостите да избягат от света.

Литъл Палм Айлънд е особено място и не е трудно да си представим какъв е бил до 60-те години на ХХ в.: елитарен рибарски лагер, любим на президентите Рузвелт, Труман и Кенеди, сред много други видни фигури. Хотелът с удоволствие ще организира голям брой интересни екскурзии извън острова, като еднодневна обиколка из историческия и живописен Кий Уест или близкия национален морски резерват „Луе Кий“, където гмуркачите могат да разгледат последния жив коралов риф в Северна Америка.

Има много други занимания, но повечето гости избират да не правят нищо друго, освен да се отдадат на свещено безделие, любувайки се на залеза, докато очакват следващото забележително похапване.

Къде: Литъл Торч Кий, (192 км км югозападно от Маями), Флорида, САЩ
Най-добро време: януари-май заради времето; юни-октомври за риболов

Виж най-добрите оферти за пътуване в САЩ!

Виж още:

Екскурзия в Индия

Екскурзия във Виетнам

Почивка на Карибите

>
07 октомври 2011 г.

Тагове

гмуркане

екзотика

лукс

любопитно

острови

романтични места

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти