Начало / Статии / Статии - САЩ

Лос Анджелис: Град на ангели и не само

Автор

/

Лос Анджелис е един от онези градове, за които казват „един живот не стига". Пленителен, греховен и пълен с изненади, вторият най-голям град в Съединените американски щати непременно има с какво да ви изненада. Събрахме на едно място цялата Столица на развлеченията, за да не пропуснете нищо.

В случай, че всичките ви пътища водят натам, трябва да знаете, че Лос Анжелис може да бъде:

1. Културен

Няма как да пристигнете в Ел Ей и да пренабрегнете културните му забележителности. В града са разположени множество музеи, галерии, театри и музикални зали, които непременно трябва да посетите. Тук може да видите най-известните колекции на Жан Пол Гети, Музея на Мадам Тюсо, Колизеума на Лос Анджелис, обсерваторията „Графит“, както и музея на вкаменелостите „Ла Брея“. Места за разходка също не липсват - Графит парк или паркът Мълхоланд драйв са перфектни за следобедно кафе.

За пълноценна културна вечер препоръчваме постановка в театъра „Долби“ или в Египетския театър на Грауман, известни с добрата актьорска игра и интересни сюжети. Задължително трябва да отидете до знака на Холивуд, от който се вижда целият град. Невероятно!

***

2. Спортен

Тук се намират едни от най-известните спортни лиги в света. Бейзбол, баскетбол, футбол и хокей са сред шампионските спортни дисциплини, с които хората от тази част на САЩ се гордеят. Няма как да дойдете тук и да не посетите баскетболен мач на Лейкърс или Клипърс. За феновете на хокея си заслужават и двата местни отбора - Кингс и Анахайм Дъгс. На стадион „Доджър“ пък може да се насладите на истински бейзбол с отборите на „Доджърс“ и „Ейнджълс“.

***

3. Вкусен

Храната в това кътче на света бихме определили само с една дума: „вкусна“. Градът изобилства от малки и големи ресторанти, в които специалитетите са повече от невероятни. Едни от най-добрите са хотел „Week”и „Провиденс“, предлагащи на клиентите си първокласна кухня и отлично обслужване. Ресторантите на Волфганг Пък и Томас Келер също не са за изпускане. Ако предпочитате по-скромно място за обяд или вечеря, то ви очаква в малките улички на крайните квартали.

***

4. Забавен

Ако дотук все още се чудите дали Ел Ей е вашето място, то нощният му живот ще ви докаже, че е. Експлозията от барове, клубове и дискотеки, ще ви доведе до екстаз още на входа и не е сигурно дали ще искате да си тръгнете рано. Един от най-заслужаващите си определено е „Стаята на смесването“, където освен добър алкохол, имате възможност и да хапнете. Ел Ей разполага с множество клубни места, гарантиращи ви перфектната ваканция. Непременно трябва да посетите Дисниленд, който ще ви припомни какво е да сте дете, и прекрасните плажове на Санта Моника и Малибу.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Лос Анджелис!

>
22 ноември 2016 г.

Тагове

лукс

музеи

плажове

ресторанти

спортни събития

парти дестинация

Забележителности наоколо

Избрани оферти