Начало / Статии / Статии - Гърция

Малката Венеция на остров Миконос: място за вино по залез

Автор

/

Спорно е кое е по-доброто място за питие и хапване на остров Миконос - в някое от заведенията в Малката Венеция или в таверна с гледка към Малката Венеция.

Снимка: iStock by Getty Images

Във всеки случай това цветно парче от главния град на Миконос - Хора (среща се и като Миконос Таун) е едно от най-фотогеничните места за залез, наред с прочутите белосани мелници на острова.

Къщите на Малката Венеция са подредени плътно една до друга, като на рафт, на самия ръб на брега. Морските вълни мият основите на сградите, а в особено ветровитите дни се опитват да се покатерят на тротоара и да изпият едно узо с клиентите на заведенията.

Малката Венеция се е появила благодарение на капитаните на кораби, които избрали да вдигнат домовете си възможно най-близо до брега, с вечна гледка към морето. Строили с мащаб и пищност, които си личат и до днес. Фасадите са белосани, както на много от гръцките острови, а дървените тераси и прозорци са в контрастно синьо и зелено.

Снимка: iStock by Getty Images

Има две гледки, които винаги ще помните оттук - на сменящите се нюанси на сградите по залез и на блаженото безвремие, докато стоите на терасата на някоя от тези къщи и отпивате виното си на фона на шума на вълните. Добра идея е да си намерите маса в крайбрежните заведения поне половин час преди залеза, за да имате най-добрата гледка.

Снимка: iStock by Getty Images

В района ще намерите много заведения, барове и дискотеки, за да имате повод да видите Малката Венеция и на светлината на звездите. Това е една от най-известните парти зони на Миконос - островът, който от години е известен с нощните си клубове. Тази част на Хора на практика е оживена денонощно.

Лабиринтът от тесни пешеходни улички зад крайбрежната ще ви отведе до арт магазинчета, галерии и още заведения. Част от къщите от години се използват от художници, поети и други творци, които откриват тук своето творческо вдъхновение.

Как да стигнете: До Малката Венеция много лесно се стига пеша. На 5 минути от автобусната спирка е и на толкова от паркинга за автомобили. На пешеходно разстояние се намират и вятърните мелници - символ на Миконос и друг магнит за снимки по залез.

Вижте актуални оферти за почивка на остров Миконос!

>
25 април 2024 г.

Тагове

екзотика

острови

плажове

романтика

Забележителности наоколо

Избрани оферти