Начало / Статии / Статии - САЩ

Манчестър Вилидж - за спортисти и любители на пазаруването

Автор

/

В сърцето на една живописна долина, заобиколена от Грийн Маунтънс (Зелените планини), засенчваните от кленове улици на този пленителен град на Нова Англия примамват посетители още отпреди семейството на Ейбрахам Линкълн да започне да прекарва летата си тук. Величествените бели резиденции на Манчестър Вилидж, мраморните тротоари и шикозните магазини продължават да привличат посетители заради идиличната среда, възможностите за целогодишно спортуване и един куп маркови аутлети за придирчиви клиенти.

Манчестър Вилидж - САЩ

Заради голфа основната местна дестинация е белоколонният, във федерален стил хотел „Икуинокс Ризорт“ и неговото шампионатно голф игрище, част от уважаваната група „Гленагъл“, базирана в Шотландия. Изградено като първокласен летен курорт през 60-те години на ХІХ в., 9200-декаровото имение е любимо на президентите на САЩ от Тафт до Айзенхауер.

За други видове спорт „Икуинокс“ е също мястото, където се намира първият американски клон на базираното в Шотландия Британско училище по лов със соколи, а съвсем наблизо е оригиналната щабквартира на известната компания, организираща риболов на муха – „Чарлс Орвис“. Днешната компания на Орвис предлага еднодневни екскурзии до богатата на пъстърва Батънкил.

След това прекарайте приятни часове в чудесната, повдигаща настроението таверна „Марш“ на „Икуинокс“ в рибарски надлъгвания. Построена през 1769 г. таверната е мястото, където по време на Революционната война се срещат известните във Върмонт „Грийн Маунтън Бойс“. За нощувка най-очарователни от 183-те красиво обзаведени стаи на „Икуинокс“ са в „Чарлс Орвис Ин“, резиденция от началото на ХХ в., която е била някога дом на Орвис.

Най-добро време: юли през четни години заради Фестивала на антиките; май до средата на септември за най-добрите условия за риболов.

>
27 април 2011 г.

Тагове

алтернативен туризъм

голф туризъм

риболовен туризъм

шопинг

Забележителности наоколо

Избрани оферти