Начало / Статии / Статии - Израел

Музей на еврейската Диаспора

Автор

/

 

Родословието на един народ, разпилян по цялата планета

Увлекателно представящ световната общност на евреите, този музей осветлява колективната история и наследство на Израел. Докато Йерусалим прегръща своята хилядолетна история, по-младата метрополия Тел Авив гледа в бъдещето: музей с модерни, последна дума на техниката методи, посредством които се разкрива историята на един народ, разпръснат по цялата планета, може да бъде открит само тук. Информативно, но не и изненадващо е да научиш колко разнообразни са еврейските обичаи, носии, музика и традиции; истинската изненада е осъзнаването, че всички тези общности произлизат от едни и същи племена.

Тел Авив, Израел

Макар повтарящата се тема за „единство в многообразието“ да е представена по многобройни информативни и завладяващи начини, този музей е също и забавление.

Ако никога не сте били на еврейска сватба, може да изпитате какво е да бъдеш на една от тях чрез множеството интерактивни мултимедийни изложби тук. Други експозиции предлагат интригуващ поглед към живота на евреите в осемдесет различни държави из цял свят, където те днес говорят на над 100 езика.

Къде: кампусът на университета в Тел Авив, Израел.

>
07 юни 2011 г.

Тагове

музеи

Забележителности наоколо

Избрани оферти