Начало / Статии / Статии - САЩ

Музикалният фестивал в Тангълуд - културен пристан в прелестните Бъркшърс

Автор

/

Спокойният летен дом на Бостънския симфоничен оркестър за изминалите повече от шейсет години, 850-декаровото имение Тангълуд и околните му възвишения Бъркшърс представляват една културна шведска маса за ценителите на изкуството, на които предлагат дълга лятна серия, започнала скромно през 1934 г. и прераснала в най-прочутия и престижен летен музикален фестивал в страната.

Музикалният фестивал в Тангълуд, Ленъкс, САЩ

Във вечерните представления през седмицата участват международно признати артисти, но истинското преживяване е по време на популярните концерти през уикенда, когато тучната Голяма ливада се изпълва с любители на музиката, настанили се за една прелестна вечер под звездите с хубава пикник вечеря.

Сезонът достига връхната си точка в Деня на труда с ежегодния джазов фестивал в Тангълуд. Високата култура поддържа тези нежни хълмове живи. „Маунт“, лятната вила в Ленъкс на романистката Едит Уортън, носителка на наградата „Пулицър“, е мястото за лекции и други събития. Популярните представления „Шеспир енд Ко“ са провеждани тук до 2001 г., а сега имат нов дом на улица „Кемли“ № 70.

Гостите могат да отседнат в близкия хотел „Гейбълс Ин“, който е бил дом на Уортън преди построяването на „Маунт“. Любителите на танците ги тегли към „Джейкъбс Пилоу“, най-стария фестивал за модерни танци в страната. Започнал през 1933 г. върху един 600-декаров парк на Шосе 20 в Бекет (25 км от Тангълуд), той може да представя класически балет една нощ и хип-хоп, модерен джаз или испанско фламенко на следващата.

Съчетайте висока култура с високо гостоприемство, като се настаните в елегантния хотел „Блантайър“, разположен сред 350 декара с една от последните „летни вили“ във вид на замък, останали от позлатената ера на областта от края на ХІХ в. Глезенето, което е било запазено някога само за собственика на имението в стил „Тюдор“, днес радва всеки привилегирован гост, като включва и идеалната, пълна с лакомства кошница за пикник, предназначена за този концерт в Тангълуд.

Къде: Ленъкс, Масачусетс, САЩ
Най-добро време: юли-октомври

>
05 юли 2011 г.

Тагове

любопитно

социален туризъм

събития

фестивали

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти