Начало / Статии / Статии - Хърватия

Най-красивите плажове в Хърватия

Автор

/

Хърватия е едно от райските местенца за почивка по Адриатическото крайбрежие. Може би най-известно е Далматинското крайбрежие с многобройните му разхвърляни островчета - можете да плавате с лодка сред тях и по няколко пъти на ден да сте на нов плаж с нова гледка.

Но Хърватия крие и други красоти в ръкава си, когато става дума за плажове от мечтите. Ето и кои са някои от най-красивите плажове в Хърватия, на които да прекарате щастливи слънчеви дни това лято.

Златни рат (Златният рог) в Бол

Един разкошен пясъчен ръкав се е протегнал към морето и ви очаква да дойдете и да проверите защо толкова много посетители от цял свят се връщат на плажа Златни рат всяка година. Плажът се намира на остров Брац, до който се стига с ферибот от Сплит.

Сакарун на остров Дуги Оток

Хърватия не е известна с ослепително белите си плажове в тропически стил и затова Сакарун, който е точно такъв, заслужава предно място в тази класация. Усещането е като на Карибите - водата е кристално чиста и неземно синя, с тази разлика, че когато погледнете зад гърба си, виждате иглолистни горички, а не поклащащи се палми. Плажът е дълъг около километър и има място за всички любители на слънцето.

Копакабана в Дубровник

Дубровник отдавна се е превърнал в магнит за знаменитости в Хърватия - нищо чудно да се разминете с Бил Клинтън някъде из уличките на стария град - бившият американски президент е ценител на красотите на Дубровник. Когато стане въпрос за плажове, в Дубровник те не са най-добрите в Хърватия и често са посещавани предимно от местни. Един от тях е Копакабана - малко заливче с камъчета, където ще откриете бар, шезлонги, крайбрежен ресторант и много варианти за водни забавления.

Стинива на остров Вис

Този плаж сякаш е специално създаден за снимки и за благоговение пред архитектурните умения на природата. Стинива е почти изцяло преграден като с параван от два грамадни скални масива, водата е от най-синьото синьо, а зад гърба си имате зеленина. До остров Вис се стига с ферибот от Сплит, а до самия плаж Стинива можете да стигнете с колело, с такси или с лодка от пристанището.

Бачвице в Сплит

Един от малкото пясъчни плажове в Хърватия се намира в Сплит и с плитките си и чисти води е вероятно най-доброто място, ако сте дошли на море в Хърватия с деца. През лятото става доста пренаселен с местни и туристи, така че не очаквайте спокойно и тихо място.

Покривеник на остров Хвар

Плажът Покривеник е парче съвършенство - ивица с малки камъчета, по която са се разположили само няколко ресторантчета и барчета, както и малко пристанище, където акостират лодки. Почитателите на скалното катерене ще забележат стръмните канари зад плажа, а в едно от заливчетата наблизо има малка пещера, до която можете да се гмурнете.


    

Вижте актуалните оферти за почивка в Хъратия!

>
13 юли 2023 г.

Тагове

любопитно

полезно

лято

почивка на море

Забележителности наоколо

Избрани оферти