Нова година във футуристичен Дубай

Вижте галерия
1 от 6

 

Нова година е времето, когато си правите равносметка и се обръщате към бъдещето. Ако още не сте избрали къде ще сте тази година, посрещнете празника в града, който за няколко години се превърна в синоним на бъдещето - Дубай. Град, който се променя всеки ден и доказва как пустинята може да се превърне в рай. За месеци израстват квартали от небостъргачи, там се намира и най-високата сграда в света – Бурж Халифа, която надмина предишния рекордьор с над 300 метра. В Дубай е и единственото метро в света, което е напълно автоматизирано и мястото на ватмана е празно. Изникналият в пустинята Дубай удивлява със строителната си футуристична еклектика и с изобилната си зеленина и цъфнали цветя.

Бурж Калифа - Дубай

Дубай е място, където има какво да се прави. В един ден можете да отидете на плаж и да карате ски по 400-метровата закрита ски писта с изкуствен сняг. Цената на карта за 2 часа е 49 долара и включва пълно ски оборудване и ски екип.

За любителите на силните усещания се организира сафари с джипове в пустинята, „сендбординг” – спускане по дюните, както и рали с бъги из пясъците. Дубай от птичи поглед можете да видите от хеликоптер или балон, както и от 124-ия етаж на кулата Бурж Халифа. Цената на билета за наблюдателната площадка на кулата е 27 долара при предварително закупуване и при ясно време можете да видите очертанията на Палмовия остров Джумейра, групата острови The World във формата на картата на света и дори небостъргачите на съседното емирство Шаржа.  Дубай е и привлекателна шопинг дестинация. Моловете са над 35, а „Дубай Мол” е най-големият на планетата. Цените са почти като в Европа, но разнообразието е огромно и има много разпродажби.

Дубай е истински пример за толерантност към чуждоземеца - тук всеки може да изповядва своята религия, в ресторантите и баровете към хотелите се предлага алкохол, облеклото е свободно, няма дискриминация към жените.

Цените на пакетите варират между 1000 и 1500 евро (в зависимост от категорията на хотела) за програма с 6 нощувки с включена новогодишна гала вечеря и панорамна екскурзия на Дубай с екскурзовод на български език. По време на екскурзията в рамките на няколко часа ще разгледате всички интересни забележителностите, което ви дава възможност в свободното време да се ориентирате кое къде се намира и да се върнете там, където ви е харесало. Ако си разпределите и планирате времето, шест дни са достатъчни, за да се разгледа всичко и да се отиде на плаж, но за тези, които искат по-дълга почивка, има вариант и за 7 нощувки. Освен това за разлика от други екзотични дестинации, през новогодишния период от България до Дубай има директни чартърни полети, които отнемат около четири часа и половина.

По време на престоя си в Дубай можете да отскочите за един ден до столицата на ОАЕ – Абу Даби. Архитектурата и атмосферата там са доста по-различни от тези в Дубай.

Виж още:  

Нова година в Катар

Нова година в Мароко

Нова година в Египет

Дата: 21 октомври 2019 г.
4.5/5, 18712 гласа
Забележителности около Дубай