Остров Фрейзър - най-красивата магистрала в света

Галерия от снимки
1 от 6

 

 

На най-големия пясъчен остров в света може да плувате в 40 пресноводни, заобиколени от дюни езера, да се разхождате из древната дъждовна гора Долината на великаните (Valley of the Giants), да се присъедините към лесничеите, за да проследите някои от 350-те вида птици на острова или просто да се наслаждавате на 120-те километра непрекъснати широки плажове – най-красивата магистрала в света.

Остров Фрейзър - Австралия

Наемете джип от екотуристическия награждаван хотел „Кингфишър Бей Ризорт“ и осъществете мачовските мечти за Мъжът срещу Пустошта. С Тихия океан от едната страна и 12-метрови стръмни скали, наподобяващи готически кули, от другата, прекарайте деня в каране по плажа, без да срещнете друго превозно средство. Ще се чувствате като Лорънс Арабски на Пясъчния нос, върху северния нос на острова, където огромни пясъчни планини се спускат към игривото синьо море.

Хотелският катамаран „Кингфишър І“ е идеалният съд за плаване сред 2000 мигриращи кита, които се връщат всяка година по техния път на юг към Антарктика.

Остров Фрейзър (Fraser Island): в южния край на Големия бариерен риф, 35-минутно пътуване с лодка от залива Херви.
Най-добро време: август-септември за любуване на китовете.

Дата: 19 август 2010 г.
4.5/5, 10272 гласа
Забележителности около Бризбейн