Начало / Статии / Статии - Нова Зеландия

Островен танцов фестивал - седмица на думкащи барабани и полюляващи се бедра

Автор

/

Жителите на островите Кук са смятани за най-добрите танцьори в Южния Пасифик, но техните нощни хотелски представления са обикновено най-автентичния показ на традиционни умения, който мнозина туристи ще видят.

Истинските любители на танца и тези, които искат да видят нещо повече от красиви плажове, трябва да планират пътуване до островите Кук около ежегодния Островен танцов фестивал, за който каймакът на островните селищни и училищни танцови трупи пътува до Раротонга за една седмица на танца и песните.

Енергичният танц тамуре, с полюляване на бедрата, прилича до голяма степен на това, което може да се види в Таити, макар че подклажданият от барабаните ентусиазъм и дух на жителите на островите Кук ще ви убеди, че този танц си е техен. Той е втора природа на мъже и жени, млади и стари, част от културното лепило, което споява тези петнайсет големи острова. Забавно е да си представиш тревогата на ранните мисионери, едва слезли с кораба, с който идват от усойната, умерена Англия, и сблъскващи се с такова откровено невъздържано поведение.

Къде: Раротонга, Острови Кук

Кога: целогодишно

Най-добро време: последната седмица на април, когато протича танцовият фестивал

>
08 август 2012 г.

Тагове

гмуркане

екзотика

острови

плажове

романтични места

танци

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти