Начало / Статии / Статии - Испания

Пещерите Драк – концерт край подземното езеро

Автор

/

Пещерите Драк се намират на източното крайбрежие на Майорка, най-големия от Балеарските острови. Те са една от най-обичаните и най-необикновените атракции на острова.

Дължината на пещерните тунели е над 1200 м, а височината на някои от залите достига 25 м – дори и да страдате от клаустрофобия, тук е високо и широко. И за разлика от повечето пещери – топло. Средната годишна температура е около 21 градуса, така че няма да ви трябват якета и шалове.

Пещерите Драк са познати още от Средновековието, но преди около 100 години са облагородени за туристи. Монтирани са електрическо осветление и стълби и са направени допълнителни входове.

Обиколката на пещерите трае около един час и освен разказ за историята на мястото, включва плаване с лодка в подземното езеро Мартел и класически концерт край бреговете му. Да, класическа музика с невероятната акустика, която предлагат пещерите Драк! Ще чуете четири класически произведения. Традицията да се свири на брега на езерото започва през далечната 1935 г. и със сигурност ще направи престоя ви незабравим.

          Снимки: cuevasdeldrach.com

Полезна информация: Пещерите са отворени за посещение всеки ден. Входът е 14 евро за възрастни, 7 евро за деца. Туровете започват на всеки кръгъл час от 10 до 17 часа (през зимата в 10:45 ч., 12 ч., 14 ч., 15 ч.), като билети могат да се купуват само в деня на посещението.

Можете да посетите пещерите Драк и като допълнителна екскурзия към почивка в Палма де Майорка.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Палма де Майорка!

>
24 януари 2014 г.

Тагове

концерти

летен туризъм

музика

остров

пещери

скални образувания

Забележителности наоколо

Избрани оферти