Начало / Статии / Статии - САЩ

Плажовете на Бермуда - розов пясък и тюркоазни води (ВИДЕО)

Автор

/

Този път туристическата литература не преувеличава: пясъкът на плажовете на Бермуда – особено под слънцето в късния следобед – наистина е светлорозов, следствие от гранулите разтрошен корал, изтласквани на брега от островния обръч защитни рифове. Макар да е известен като остров, Бермуда всъщност е архипелаг с формата на рибарска кукичка, съставен от седем главни острова и около 143 по-малки, свързани с мостове и издигнати пътеки над тях.

Сред курортните острови в света Бермуда се радва на най-висок процент редовно идващи гости, много от които се връщат, най-малкото отчасти, за да се пекат на слънце на десетките малки, скрити плажове, за които те не са имали време последния път. В типичния случай плажовете по южния бряг са по-живописни, отколкото по северната страна.



Идеалният като картичка залив Хорсшу е един от най-популярните и най-фотографираните – което означава множество мъкнещи хладилни чанти семейства и тийнеджърски забави върху одеяла по плажа. Колкото и да е хубаво, по уикендите е по-добре да идете на близкия Елбоу Бийч. За максимално спокойствие от изгрев до залез се насочете към Уоруик Лонг Бей – дълъг, мек и настина розов. Наистина.

Къде: приблизително 24 покрити с коралов прах плажове са пръснати по брега южно от Хамилтън, Бермудски острови (отвъдморска територия на Великобритания)
Най-добро време: май-октомври заради климата. Четири дни в началото на октомври заради Бермудския музикален фестивал.

Вижте актуални оферти за екзотична почивка!

>
25 януари 2021 г.

Тагове

Бермудски острови

острови

Забележителности наоколо

Избрани оферти