Начало / Статии / Статии - Ирландия

Пръстенът на Кери и парк-хотел „Кенмеър“- разходка-мечта с кола и викторианска красота

Автор

/

Ако Ейре е една голяма живописна разходка с кола, тогава прочутият Пръстен на Кери е най-желаната част от нея заради своята неповторима красота.

Въпреки че той вече не крие някакви тайни, има множество гледки, които си заслужава да се видят. С начало и край в Киларни, една спираща дъха поредица от сиво-сини морски и земни пейзажи се разкрива покрай това, което е известно под не толкова ефектното име № 70 и № 71, 176-километровия плътно доближен до брега път, който следва падините и издутините на полуостров Айверах и дава възможност да се видят някои от най-чудатите пейзажи в Ейре.

С едно малко отклонение и се озовавате в некартографиран терен, където ни един екскурзионен автобус не може да бъде видян – с пътни задръствания от четирикрак вид. Недалеч от сушата са видни грубите очертания на островите Скелиг.  Стръмните безплодни склонове на Скелиг Майкъл са мястото на монашески килии, датиращи от VІІ в.; има организирани пътувания, за да бъдат разгледани отблизо, но слизане на острова не е разрешено.

Избегнете задръстването с туристически автобуси през силния сезон в Киларни и използвайте малкия, живописен Кенмеър за своя база. Този пазарен град от ХІХ в. става още по-приятен от наличието на „Пакис“, уютно заведение тип бистро, чието меню е известно надлъж и нашир както със семплите (ирландска яхния, вратна агнешка пържола), така и с издаващите богато въображение (огретен от морски раци и едри скариди или ежедневно обявявания на черната дъска специалитет) ястия.

По-късно можете да отидете в парк-хотел „Кенмеър, един от най-изисканите ирландски хотели в исторически дом. Построена през 1897 г., строгата, сивокаменна къща става известна с много неща: нейната великолепна еклектична колекция от антики, оригинални картини и гоблени; усмихнат и готов да откликне на всяко ваше, било то и най-дребно желание персонал, който усъвършенства неотразимата комбинация от безукорна ефикасност с ирландско гостоприемство; топла, дружелюбна атмосфера; реномиран ресторант, предлагащ ирландско-континентална кухня; и в съседство голф игрище с 18 дупки, от което се откриват смайващи гледки. Величествените природни красоти отдавна са направили това кътче от Югозападно Ейре едно от най-привлекателните в страната.

Къде: Кенмеър, Кери, Ейре
Кога: май - септември

>
29 май 2012 г.

Тагове

голф туризъм

природни паркове

ресторанти

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти