Начало / Статии / Статии - Перу

Пуерто Малдонадо в Перу - столицата на южната джунгла

Автор

/

Често го наричат Столицата на южната джунгла. Пуерто Малдонадо е пристанищно градче в Перу, край което можете да видите едни от най-девствените джунгли в Амазония.  

Снимка: iStock by Getty Images

Пуерто Малдонадо е разположен при сливането на реките Тамбопата и Мадре де Диос. Дълги години районът не е бил населен и добре проучен. В началото на 20-и век перуанските власти изпращат специална експедиция, която да проучи тропическите гори. Така през 1902 г. е основан град Пуерто Малдонадо. Водачът на експедицията му дава това име в чест на дон Фаустино Малдонадо - изследовател, който е направил по-ранно проучване на река Мадре де Диос.

Край Пуерто Малдонадо е пълно с места, които пазят тропическата гора непокътната - национален парк Ману, национален резерват Тамбопата и национален парк Бауаха-Сонене.

Именно близостта до буйната зеленина и необикновените гледки и звуци на джунглата са магнит за посетителите на Пуерто Малдонадо. В околностите на града можете да наемете къщички и бунгала насред тропическата гора, има и многобройни варианти за посещение на националните паркове и резервати.

Самият град е лежерно място през деня и сцена на богат нощен живот след залез, така че си струва човек да му отдели ден-два, преди да се отправи към дълбините на джунглата.

Из града можете да се придвижвате с такси или мототакси, можете също така и да наемете мотопед.

Полезна информация:

Пуерто Малдонадо се намира на 250 км от Куско и на 60 км от границата с Боливия. Повечето туристи пристигат в градчето с корабчета по реката, но може да се пристигне също и по шосе или със самолет (градът си има летище, обслужвано от вътрешни линии). Климатът е влажен и тропически, като дневните температури обикновено са около 26 градуса. От октомври до април е дъждовният сезон. Комарите са многобройни и настървени, използването на репелент е задължително.

Вижте актуални оферти за екскурзия до Перу!

>
25 февруари 2021 г.

Тагове

екзотика

любопитно

Забележителности наоколо

Избрани оферти