Начало / Статии / Статии - Тайланд

Пукет - пристанища близнаци предлагат тайландски рай

Автор

/

Голяма част великолепните плажове и курорти на Пукет, известен като Перлата на Андаманско море, останаха удивително незасегнати от цунамито през 2004 г.. В треската за печалби от туристическия бум през 80-те и 90-те години много от непоквареността и индивидуалността е била изгубена, а гостите днес се вглеждат в неговите красиви курорти за следи от неговия предишен характер. В Аманпури“ те няма нужда да търсят другаде.

Първият от хотелите на групировката „Аман“ и все още смятан за най-специалният, той е първокласното ваканционно място они-апартаменти, пръснати надолу по покрития с кокосови палми склон върху една издатина с изглед към красивия плаж Пансеа. Декорът е на етнолуксозна простота и подобна на дзен естетика: това, което изглежда като поредица от тайландски храмове, са четирийсет открити павилиона от тиково дърво с начупени покриви, сложни фронтони и сводести тавани. Вдъхновени от тайландския будизъм, тези центрове на спокойствието създават атмосфера, която много гости от Запада отпървом намират за вадеща от равновесие, но в крайна сметка за неустоима. Уединението е особеното качество, което „Аманпури“ трябва да предлага, и това е било едно щастливо хрумване.

На друго място на острова „Баняново дърво“ е първият и най-голям СПА-курорт в Югоизточна Азия, предлагащ ароматично, хедонистично, почти религиозно преживяване, което обещава да спаси вашия ум, тяло и душа, използвайки древните методи на Изтока. Никакви походи преди изгрев слънце или аеробика преди закуска тук. Вместо това вашето уморено от пътуването със самолета и часовата разлика тяло бива подложено на СПА-процедури, чиито имена успокояват и уталожват: оазис на хармония, плуване в блаженство, мечтан еликсир. Масажът „ломи ломи“ обещава да си тръгнете „с гальовни спомени“; маникюрът и педикюрът са описани като „кралски“; а други процедури „шлифоват“ и „помазват“ вашето тяло. Еднодневната програма е наречена „Видение на ведрината“ – и точно това е, което гостите харесват, когато са свършили с масажирането, загъването на тялото и другите глезотии и се върнат обратно в своите крайплажни вили с размерите на къща.

Къде: 70 минути със самолет югозападно от Банкок; връзки по въздуха с други главни азиатски градове.
Най-добро време: октомври-април.

Вижте тук актуални оферти за почивка в Тайланд!

>
22 април 2010 г.

Тагове

острови

Забележителности наоколо

Избрани оферти