Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Пътувай до дестинации без PCR тест

Информацията в този материал е актуална към: 12 ноември 2020 г.

Ситуацията с новия коронавирус е толкова динамична, че буквално на всеки час някъде по света нещо се променя. До последния момент не знаете дали ще тръгнете на желаното пътуване, дали няма да въведат някое ново изискване, тест или карантина.

Но ако вече ви стяга шапката у дома и ви се пътува, добрата новина е, че има дестинации, за които към момента няма изискване за PCR тест или карантина за пътуващи от България, както и на връщане от тях у дома.

Информацията периодично се актуализира, следете постоянно този материал за новости. Имайте предвид, че обстановката е много динамична и се променя с часове.

Допълнителна информация можете да получите на телефоните на МВнР: +359 2 948 24 04, +359 893 339 616 и на имейл crisis@mfa.bg.

Дания - Българските граждани не подлежат на 14-дневна карантина след влизане в страната. Не се изисква отрицателен PCR тест и няма задължителна карантина при прибиране на българи от Дания в България.

> Виж тук актуални оферти за пътуване в Дания.

Турция – Не е нужен отрицателен PCR тест и българите не се поставят под карантина при пристигане в страната. От 1 септември вече не се изисква отрицателен PCR тест и няма задължителна 14-дневна карантина при прибиране на българи от Турция в България.


 

Италия - От 22 септември 2020 г. се премахва изискването за пристигащите от България  да изкарат 14-дневна карантина. Не се изисква отрицателен PCR тест и няма задължителна карантина при прибиране на българи от Италия в България.

> Виж тук актуални оферти за пътуване в Италия.
 

Полша - Няма ограничения за пристигащите в Полша български граждани. Не се изисква отрицателен PCR тест и няма задължителна карантина при прибиране на българи от Полша в България.

> Виж тук актуални оферти за пътуване в Полша.

Португалия - Не е нужен отрицателен PCR тест и българите не се поставят под карантина при пристигане в страната. На влизане в страната се попълва формуляр. Не се изисква отрицателен PCR тест и няма задължителна карантина при прибиране на българи от Португалия в България.

Сан Марино - Не е нужен отрицателен PCR тест и българите не се поставят под карантина при пристигане в страната. Не се изисква отрицателен PCR тест и няма задължителна карантина при прибиране на българи от Сан Марино в България.

> Виж тук актуални оферти за пътуване в Сан Марино.

Словакия - От 18 септември 2020 г. не е нужен отрицателен PCR тест и българите не се поставят под карантина при пристигане в страната. Не се изисква отрицателен PCR тест и няма задължителна карантина при прибиране на българи от Словакия в България.

> Виж тук актуални оферти за пътуване в Словакия.

Франция - Българите могат да влязат във Франция без изисквания за тест или карантина. Не се изисква отрицателен PCR тест и няма задължителна карантина при прибиране на българи от Франция в България.Чехия - Няма изисквания за предоставяне на отрицателен PCR тест или изолиране под карантина при пристигане в страната. Не се изисква отрицателен PCR тест и няма задължителна карантина при прибиране на българи от Чехия в България.

> Виж тук актуални оферти за пътуване в Чехия.

Швеция - Не е нужен отрицателен PCR тест и българите не се поставят под карантина при пристигане в страната. Не се изисква отрицателен PCR тест и няма задължителна карантина при прибиране на българи от Швеция в България.

> Виж тук актуални оферти за пътуване в Швеция.

Швейцария - Не е нужен отрицателен PCR тест и българите не се поставят под карантина при пристигане в страната. Не се изисква отрицателен PCR тест и няма задължителна карантина при прибиране на българи от Швейцария в България.  

> Виж тук актуални оферти за пътуване в Швейцария.

Хърватия - Не е нужен отрицателен PCR тест и българите не се поставят под карантина при пристигане в страната, но трябва да се попълни предварително формуляр (тук). Не се изисква отрицателен PCR тест и няма задължителна карантина при прибиране на българи от Хърватия в България. Ако преминавате през Сърбия  с автомобил или автобус с начална точка Хърватия, задължително трябва да имате негативен PCR-тест, направен в рамките на 48 часа преди влизане в Република Сърбия.


 

*

Прочетете още полезни материали за пътуване по време на пандемията от коронавирус.

Дата: 29 септември 2020 г.
4.5/5, 10653 гласа
Виж още