Начало / Статии / Статии - САЩ

Резерватът „Баундъри Уотърс Къну Ериа“ - гребане през рая

Автор

/

На границата с Канада „Баундъри Уотърс Къну Ериа“ e най-големият пустошен резерват източно от Скалистите планини и най-доброто място за каране на кану в Северна Америка, което придава на израза „езерен район“ нов смисъл. Това е извънредно чист лабиринт от 4 милиона декара и сякаш също толкова езера, с над 2400 км картографирани маршрути за каране на кану.

Резерват Баундъри Уотърс, Дулут, Минесота, САЩ

Тъй като той е почти изцяло забранен за моторници, лесно е да си представим областта такава, каквато е била в ХVІІ в., когато лудото търсене на необработени кожи довежда „канадските лодкари“ – френски, холандски и британски трапери и търговци – в този край.

Днес идват любители на природата, привлечени от кристално чистите води, богати на най-различна едра риба (включително костур, щука и езерна пъстърва), и пълната с елени и лосове пустош, която им гарантира отърсване от стресовете на модерния свят.

Ако пустошта на Съединените щати не е достатъчно голяма за вас, комбинирайте я със също толкова голямата канадска отвъд границата – провинциалния парк „Куетико“ в Онтарио. Малкият приветлив град Или е входната врата за кануистите, които пристигат от цялата страна и база за фирмите, доставчици на екипировка, които са готови да ви я предоставят за един следобед или седмица.

Последното кимване на цивилизацията (и безкрайно по-добре оценявано след няколко нощи в пустошта, в които не можете да вземете душ) е „Бърнтсайд Лодж“, курортен хотел от началото на ХХ в. с изглед към езерото. Разположена в усамотението на гората група от красиви къщички, солидно изградени с местни материали от опитни местни занаятчии, „Бърнсайд“ е особено търсен заради своята кухня и листа с вина, чиято непретенциозна превъзходност е ненадмината – и неочаквана – в областта.

Къде: „Баундари Уотърс“, 160 км северозападно от Дулут, Минесота, САЩ
Най-добро време: най-хубави климатични условия има през юли-август; най-добри условия за лов на костур юни-юли (юли обикновено е най-добър за всички видове риба).

>
08 юли 2011 г.

Тагове

каране на кану

национални паркове

резервати

риболовен туризъм

стари градове

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти