Начало / Статии / Статии - Еквадор

„Сача Лодж“ - цивилизация в сърцето на Амазонка

Автор

/

Разположен върху своя собствена ивица от 12 000 декара, сред стотици видове птици, риби и бозайници, „Сача Лодж“ осигурява уникална база, от която да бъде разгледана най-голямата и в биологично отношение най-разнообразната дъждовна гора в света, разположена в тропическите низини на еквадорска Амазонка.

Местни натуралисти, говорещи кечуа и английски, ще ви водят по всекидневно изменящите се пътеки на джунглата – и ще ви връщат навреме в поразително красивото крайезерно място на хотела за прекрасна (макар и семпла) вечеря с еквадорска кухня.

Издълбани от дънер канута превозват гостите по речни и езерни сафарита, покрай местни общности от индианци кечуа и места, където животните отиват да ближат сол – те привличат стотици яркоцветни папагали в една вихрушка от цветове и шум.

В широкия девствено чист имот попадат разнообразни природни местообитания, а една 40-метрова наблюдателна кула прави достъпен и горския балдахин. От кулата може да откриете един свят на равнището на върховете на дърветата от бромелиади и орхидеи и екзотичните птици, които те привличат; гледката се простира до заснежения връх Сумако, угаснал вулкан на 160 км оттук.

Всичко това плюс топъл душ и електричество.

Къде: на река Напо.
Най-добро време: януари-март.

>
06 януари 2011 г.

Тагове

екзотика

романтика

Забележителности наоколо

Избрани оферти