Начало / Статии / Статии - САЩ

Сън Вали Ризорт - класическата американска ски дестинация

Автор

/

Преди да ги има Вейл или Аспен, или Телюрайд, го е имало „Сън Вали“, първият ски курорт на Америка, създаден през 1936 г. от опитния държавник Авърил Хариман и днес все още смятан за най-хубавият в страната.

Сън Вали Ризорт - САЩ

Навремето Хариман бил председател на борда на директорите на „Юнинън Пасифик Рейлроуд“ и създава курорта като начин за запълване на своите влакове по време на извънсезонните зимни месеци. Той построява луксозния хотел „Сън Вали Лодж“, за да насърчи продължителните престои тук. От ранните си години курортът привлича тълпа знаменитости (Норма Ширър се омъжва за своя ски инструктор тук), с нащърбените планини Соотут (42 от чиито върхове са поне по 3000 м), които се пълнят лесно, винаги щом Алпите изглеждат твърде далече, за да се ходи в тях през уикенда.

Днес знаменитостите идват с частни самолети, а курортът разполага с най-бързите в света лифтове и най-голямата система за производство на изкуствен сняг. Осемдесетте процента слънчеви дни и приятната, непринудена атмосфера на малкия град позволяват на „Сън Вали“ да запази статуса си на numero uno сред ски курортите на страната.

Главната планина на курорта, наричана с любов Болди (Лисата), се гордее с едно 1000-метрово отвесно спускане; от шейсет и петте стръмни писти 45 процента са за средно напреднали. Районът предлага и най-добрите условия за ски северни дисциплини, а е също толкова популярен и като летен курорт.

Повечето от забавленията след ските протичат надолу по пътя в стария миньорски град Кечъм, попаднал за първи път на картата през 1939 г., когато тук идва Ърнест Хемингуей. Неговата любов към областта помага да станат известни прекрасните условия за риболов, лов, пешеходен туризъм, които Биг Уд Ривър Вали обещава през летните месеци.

По много начини присъствието на Папа все още е осезаемо – погребан е тук през 1961 г. Неговият дух се усеща в шикозния и исторически „Пайънир Салуун“, все така мястото за близо еднокилограмови порции ребра и най-добрите картофи в Айдахо.

Къде: Сън Вали - 480 км северно от Солт Лейк Сити; най-близкото летище е на 18 км южно в Хейли.
Най-добро време: февруари-март за ски.

>
21 март 2011 г.

Тагове

алтернативен туризъм

зимен туризъм

ски дестинации

социален туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти