Начало / Статии / Статии - САЩ

Телюрайд - фестивална столица на Скалистите планини

Автор

/

Изолиран в един затворен каньон, обграден от най-високата концентрация на върхове над 4200 м в САЩ, Телюрайд има заслужена репутация сред поклонниците на скоростното вертикално каране на ски, знаменитостите, търсещи някое по-закътано местенце, и търсачите на викторианското, желаещи да изпитат чара на дните по време на златната и сребърната треска.

Това е един от най-добре запазените скиорски градове на Запада, с малко черни пътища, сговорчиви местни хора и една главна улица, която изглежда малко се е променила от деня, когато Бъч Касиди ограбва първата си банка тук, на 24 юни 1889 г. Все още животът в Телюрайд е богат на събития. Защото, първо, градът е известен като фестивалната столица на Скалистите планини, с над 25 събития, планирани между май и септември, включително Фестивалът на блуграс музиката (юни), Джазовият фестивал (август) и Филмовият фестивал (уикендът преди Деня на труда, първия понеделник на септември).

Защото, второ, навсякъде е видно колко пари се харчат за подобряване на условията за ски и за поддръжка целогодишно. От осемдесетте и пет ски писти и 10 000 декара прекрасен планински терен, над две трети са подходящи за новаци и средно напреднали, докато експертите нареждат стръмнините сред най-трудните в страната.  Пистата „Сий Форевър“ (See Forever, името може би не е достатъчно точно, но доста добре пасва) е най-дългата в Телюрайд, с изгледи на Юга от нейната 360-градусова стартова точка.

Извън града „Пийкс Ризорт“ и „Голдън Доор Спа“ предлагат несравними изгледи към планинската верига Сан Хуан, както и на собствения хотелски близо 4000 кв. м планински анклав. Луксът и комфортът съблазняват гостите просто да стоят тук и да пропуснат склоновете или най-малкото да бързат да се върнат с удоволствие в края на деня.

Къде: Телюрайд (Telluride), САЩ. Едно малко летище е разположено на 8 км извън града.
Най-добро време: юни-септември за културни събития; ски сезон от края на ноември до началото на април.

>
17 май 2011 г.

Тагове

алтернативен туризъм

зимен туризъм

социален туризъм

събития

фестивали

Забележителности наоколо

Избрани оферти