Начало / Статии / Статии - Швейцария

Топ 10 идеи за ски почивка

Автор

/

Когато снегът се настани трайно в ежедневието ни, желанието за зимна ваканция, макар вече не училищна, нараства с всяка паднала снежинка.

Кои писти предпочитат любителите на ските се замислихме тези дни. Като запалени фенове на зимните спортове, ви представяме няколко идеи, с които ще си гарантирате незабравими снежни преживявания за 10 сезона напред.

Ски, спагети и вино в Италия

Когато става дума за ски, Италия предлага не само алпийски писти и спиращи дъха гледки към Мон Блан и Матерхорн. На остров Сицилия можете да се спуснете по склоновете на най-високия европейски вулкан Етна. А след уморителен ден на ските, няма нищо по-хубаво от това да отдадете дължимото на италианските кулинарни изкушения и изтънчени вина.

На ски в Австрия - класика

Отлични ски курорти, СПА изкушения за почивка, атрактивен нощен живот за неуморимите, красиви планински пейзажи, очарователни малки селца, неподправено гостоприемство и вкусна кухня - Австрия е истинска палитра от възможности за всеки вкус и темперамент. Ако все още не сте попадали в австрийския зимен рай, време е вече да опитате от това удоволствие.

5-те френски ски диамантa

Куршевел, Мeрибел, Вал Дисере, Межев и Шамони са скъпоценностите на Френските Алпи. И петте са диаманти във всяко едно отношение, собено когато си плащате сметките, но пък да се спускаш по пистите редом с Роман Абрамович, Наоми Кемпбъл, Дейвид Бекъм или Джордж Клуни сигурно е много специална емоция. Луксът тук е ключов акцент, но пък кой би отказал малко звезден прах - ей така, за разнообразие.

Вейл - скицентърът на Америка

С 193 вълнуващи писти, кръстосващи над 21 000 декара, годни за ски, величествен, покрит със сняг пейзаж, Вейл е най-големият еднопланински ски курорт в Съединените щати, идеален за скиори от всички равнища. Може да карате ски тук цяла седмица и никога да не повторите писта, нито пък да ви втръсне забележително разнообразният терен. с една дума - прекрасно.

Ски курортът „Уислър-Блаккомб“ - удвоете удоволствието

Потвърждение, че пристигането тук наистина е половината от забавлението, поразителният 120-километров крайбрежен път „Сий то Скай“, свързващ Ванкувър и „Уислър-Блаккомб“, е вероятно най-красивият подстъп към който и да било ски курорт в света. Никоя друга канадска провинция не може да се съизмерва с планинската красота и величественост на Британска Колумбия и един ден по склоновете ще го потвърдят.

Цермат - магическа планина и несравними условия за ски

Гранитният профил, който продава милиони пощенски картички, открояващият се счупен зъб на вдъхващия страхопочитание Матерхорн се издига над суетнята на популярния курортен град Цермат.Той е също най-големият алпийски център за хелиски - пускане с хеликоптер на някой връх и спускане по стръмни и необработени склонове.

5-звезден ски трип в Санкт Мориц

Съвпадение или не луксозният курорт Санкт Мориц носи име на светец и е рекламиран от папа. Перфектно поддържаните писти и скиорски условия тук за зимни спортове го превръщат в първенец от своя клас. Бобслей, кърлинг, пързаляне, ледено катерене, преходи със снегоходки, разходка с шейна и ски скокове са сред основните атракции на региона.

Непознатите ски писти на България

Ако смятате, че възможностите за зимен туризъм в България се изчерпват с Боровец, Банско, Пампорово и Витоша, се замислете отново. Ще се изненадате колко приятни и незастроени (все още) местенца за ски крие България. Тези от вас, които не могат да се спуснат по писта „Томба” в Банско или им е омръзнало от навалицата в Боровец и Пампорово, могат да се възползват от непознатите ски писти на България.

Пояна Брашов – на ски в Румъния

Пояна Брашов е център на зимните спортове в Румъния. Освен ски пистите има улеи за шейни с обща дължина 20 км, кабинкови и седалкови лифтове. Курортът е известен и с изкуствения си сняг, който позволява практикуването на зимни удоволствия и през по-меките сезони – есен и пролет.

В Словения на ски за малко пари

Словения е красива страна, особено през зимата. Привлекателен е не само чистият въздух и нормалните цени, а и ски курортите, които предоставят пълен отдих и релакс на пухкавия сняг. Тук условията за практикуване на зимни спортове са не по малко качествени, отколкото в австрийските, швейцарските и френските курорти. Сред най-предпочитаните и популярни зимни центрове се нареждат Кранска гора, Мариборско похоре, Рогла, Крвавец, Церкно, Бохини.

Вижте най-добрите оферти за ски почивка по света и у нас!

>
12 януари 2016 г.

Тагове

зимен туризъм

идеи за уикенд

Класации

ледници

любопитно

ски писти

ски туризъм

спортни събития

хотели любопитно

Забележителности наоколо

Избрани оферти