Начало / Статии / Статии - САЩ

Уайт Барн Ин - простота и изтънченост

Автор

/

В мястото за лятна ваканция на първия президент Джордж Буш (и понякога на втория, макар У. да предпочита повече ранчото си в Тексас), съвършения като картинка Кенебанкпорт, се намира „Уайт Барн“, един от най-специалните хотели на Нова Англия.

Уайт Барн Ин, Кенебанкпорт,  Мейн, САЩ

Преобразената ферма от ХІХ в. се състои от четири сгради, датиращи от 20-те години на ХІХ в., включително постройка при портите, сграда за файтоните, Мейс Котидж (където някога е живял първият собственик на сегашния хотел) и главната сграда, класическа обкована със застъпващи се дъски къща в есенно златисто с бял перваз.

Разпределени из тези сгради, двайсет и пет старателно обзаведени в европейски стил стаи са оборудвани с легла с балдахин и модерни удобства, включително джакузи. Един басейн предлага алтернатива на пясъчния плаж Гуч, който е наблизо, но водата му е почти винаги твърде студена за плуване.

В центъра на вниманието при какъвто и да е престой тук е ресторантът, смятан от мнозина за най- добрия на север от Бостън. Простото и изтънченото неусетно се смесват в обстановката на два високи хамбара (единият преместен тук от околната местност), със скърцащи подове и местни старинни занаятчийски произведения, всичко под светлината на свещи.

Сочният и вкусен омар се среща под най-различни форми в менюто, понякога с централно място като предястие, а друг път като основа за супа минестроне. За едно по-непринудено угощение може да пробвате старомодния „Мейбълс Лобстър Клаа“, близо до изолирания комплекс на семейство Буш на булевард „Оушън“.

Седнете отвън на една малка веранда с някое просто ястие от морски дарове или легендарните ролца от омари и гледайте да си оставите място за домашния сладолед с фъстъчено масло.

Къде: Кенебанкпорт, (32 км южно от Портланд), Мейн, САЩ
Най-добро време: пролет-есен

Виж най-добрите оферти за пътуване в САЩ!

Виж още:

Екскурзия в Индия

Екскурзия във Виетнам

Почивка на Карибите


 

>
21 ноември 2011 г.

Тагове

любопитно

романтични места

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти