Начало / Статии / Статии - Испания

Валенсия и Градът на науката и изкуствата

Автор

/

Валенсия е един от любимите градове на туристите, които посещават Испания. В самия него обаче се крие още един град, който приема любознателни гости – Градът на науката и изкуствата.

Това място, събрало толкова много природа, наука и изкуства, се намира сред очарователен парк и е чудесно място дори и само за спокойна разходка (не важи за непоносимите летни горещини във Валенсия). Градът е построен по случай настъпването на новото хилядолетие и се състои от няколко части с различни акценти.

Домът на изкуството и операта е посветен на сценичните изкуства, тук се намира и операта на Валенсия.

Откритият площад, на който се провеждат изложби, конференции и концерти, се нарича Агората – по името на централния площад в древногръцките градове.

Аквариумът „L’Oceanografic“ е най-големият в Европа. Тук само за няколко часа ще преплавате няколко морета и ще се срещнете с безброй екзотични риби и бозайници, които плуват над главите ви, докато вие минавате през подводен тунел. Сградите и животните в тях са разделени тематично според региона, който представят: Средиземно море, Червено море, Тропически зони, блата и мочурища, Арктика, Антарктида. Има и огромен делфинариум.

Хемисферата е друга любопитна част от това футуристично градче – всъщност първата открита сграда от комплекса през далечната 1998 г. В Хемисферата има IMAX кино и планетариум.

Ботаническата градина включва езерца, зелени площи, както и така нареченият Пасаж, който играе ролята на вход към Града на изкуствата и науката. Растителността е типичната за Средиземноморието и района на Валенсия. В самата градина се провеждат изложби на световноизвестни творци.

Последен, но не и по значение - Интерактивният музей на науките „Принц Фелипе“. Това е една от най-посещаваните забележителности в Испания с повече от 27 милиона посетители от отриването си през 2000 г. до днес. Основната цел на музея е да възбуди любопитството и желанието за знания в посетителите си. Както всяка една от сградите, и тази е неповторима. Формата на музея наподобява скелет на кит.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Валенсия!

Вижте още:

Почивка в Коста дел Сол

Почивка в Коста Брава

>
22 декември 2021 г.

Тагове

идеи за уикенд

културен туризъм

любопитно

семеен туризъм

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти