Начало / Статии / Статии - България

Време е за Дни на предизвикателствата 2015

Автор

/

Ако имате нужда от предизвикателства, началото на декември ще ви предложи изобилие от идеи – само трябва да посетите 11-тите „Дни на предизвикателствата“, които ще се проведат в НДК между 1 и 3 декември.

Програмата на фестивала включва три дни, посветени на спортовете сред природата и нейното опазване. Ще видите филми, презентации на пътешественици и спортисти, ще имате възможност да видите на живо световни имена в катеренето, планинското бягане, алпинизма, приключенията...

Дневна програма

Дневната програма е от 10 до 17 ч., вход свободен. На изложението ще участват производители и вносители на спортна екипировка, технологични и медицински, органични козметични и хранителни продукти. Приключенски настроените ще могат да се включат в изпитания в стил Treasure Hunt, а за запалените планинари всеки ден е предвиден курс по първа помощ в екстремни условия. Своите проекти ще представят и най-активните природозащитни НПО в България – Българска фондация Биоразнообразие, гражданска платформа „Прозрачни планини“, WWF България, БДЗП, За земята и др. Ще се проведе и обучение за разделяне на отпадъците и градско компостиране. В центъра на вниманието ще бъде конференцията „Измененията на климата – предизвикателствата пред българската природа и туризъм“, която ще се проведе на 3 декември в зала 3 на НДК съвместно с Коалиция за климата България, WWF, БААТ и Предприятие ПУДООС към МОСВ.

Вечерна програма

След 18 ч. започва вечерната програма (вход с билети). Прожекции и презентации на родни и международни атлети и приключенци, представящи в увлекателен разказ пътешествия до далечни дестинации, изкачени върхове, рекордни постижения в различни дисциплини през годината. Сред тях са Боян Петров-Съни, Кирил Николов-Дизела, младият катерач Пепи Иванов, френският звезден трейл рънър Жулиен Шорие, легендата на световното спортно катерене Бен Муун.

Сред филмите, които ще видите на Дните на предизвикателствата, са „Родени да тичат – Истинската история на Кабайо Бланко“, проследяващ живота на американската легенда в бягането Мика Тру, „Гранитни планини“, „Призрачната планина", филм за височинните скокове във вода на Тодор Спасов, селекция филми на компанията Patagonia и много други.

Дни на предизвикателствата се провеждат в зала 3 на НДК между 1 и 3 декември 2015 г., от 10 до 22 часа. Пълната програма е тук.

26 ноември 2015 г.

Тагове

семеен туризъм

спортни събития

фестивали

Забележителности наоколо

Избрани оферти