Всички национални паркове в Канада безплатни през 2017 г.

Всички 47 национални парка в Канада ще бъдат с вход свободен през цялата 2017 г. Така че ако от отдавна въздишате по невероятната природа на Канада, сега е моментът да го направите, като спестите част от бюджета за други удоволствия.

Поводът е 150 години от основаването на Канада и 100 години от основаването на службата за опазване на парковете. 

Ще ви трябва само един безплатен билет на кола, за който можете да се регистрирате тук. Безплатен е достъпът и до редица исторически обекти и водни резервати – общо 171 обекта.

Какво да видите

Канада има национални паркове от арктическите си части до Тихия океан. Няколко страхотни идеи, които да включите в маршрута си, са Банф – първият национален парк на Канада, открит през 1855 г., Национален парк Йохо, Пойнт Пели (с канута), Национален парк Грасландс, Нахани и много други.

В много от парковете можете буквално да съпреживеете исторически събития, като се включите във възстановки и интерактивни игри.

За какво все пак ще трябва да платите

Остават в сила таксите за къмпингуване на територията на националните паркове, както и за турове, водени от рейнджърите.

Вижте някои от любимите ни национални паркове в Канада (пълен списък и повече информация за парковете можете да откриете тук).

Дата: 10 февруари 2017 г.
4/5, 2742 гласа
Забележителности около Банф