Начало / Статии / Статии - Ирландия

Замъкът Ашфорд - регистрирайте се като гост на фамилията Гинес (ВИДЕО)

Автор

/

Кой е най-хубавият от всички замъци-хотели? „Хотел“ звучи донякъде подценяващо, когато се отнася за замъка Ашфорд, впечатляващ полет на фантазията, отразен във водите на Лох Кориб, второто по големина езеро в Ирландия (109 кв.км) и най-доброто за улов на кафява пъстърва.

Представете си кулички, подвижен мост и назъбени парапети на бойни кули, след това си представете тази строга и сурова капсула на времето изпълнена с любезни служители и обзаведена с легла с балдахин, подобни на пещери коридори с подредени ризници по протежението им и пращящи камини в богато облицовани приемни салони. Това е вечната магия на замъка Ашфорд.

Замъкът Ашфорд, Конг, Мейо, Ирландия

Датиращ от ХІІІ в. и служещ като частна резиденция на пивоварната фамилия Гинес в продължение на почти 100 години, световноизвестният замък Ашфорд уверено заема своето място в листата на най-отбраните ирландски мечтани хотели. Традиционната вечеря е в елегантните зали „Джордж V“ и „Конот“, и двете пълни с огромни прозорци, уотърфордски кристал с герба на Ашфорд и направени по поръчка прибори и съдове от Уеджуд.

Гостите, избрали да напуснат подобни луксозни декорации, могат да се разходят бавно из 1400-те декара гори, за да стигнат до Конг, градче, което предлага уютния, интимен фон, на който изпъква лъскавият, величествен образ на Ашфорд.

Класическият филм от 1952 г. Тихият човек, режисиран от Джон Форд, е заснет в това заспало селце и смарагдовозелените околности. Кореняците все още говорят за Джон Уейн (който играе американски боксьор, завърнал се при своите корени) и Морийн О’Хара (местната красавица, която той ухажва и за която се жени), и двамата гости на Ашфорд за десет седмици, колкото траят снимките, все едно, че те са си тръгнали вчера.

На половин час път с автомобил е Уестпорт, често цитиран като любимият на всеки ирландски град и една от безбройните изкусителни екскурзии. Някой ден той може и да израсне до същински голям град, но от векове си стои малък, живописен и дружелюбен.

Къде: Конг, (43 км северозападно от Голуей), Мейо, Ирландия
Най-добро време: пролет-есен

Виж най-добрите оферти за пътуване в Ирландия!

Виж още:

Екскурзия в Единбург

Екскурзия в Лондон

Екскурзия в Нюрнберг

>
10 април 2020 г.

Тагове

замъци

любопитно

романтични места

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти