Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Замъкът Братислава

Вижте други забележителности в Братислва
1 от 6

Замъкът Братислава (Bratislavský hrad) е основният замък в Братислава, Словакия. Разположен е на изолиран и скалист хълм – Малки Карпати, точно над река Дунав в центъра на града. Оттам се открива невероятна гледка към града, към Австрия, а ако е хубаво времето, и към Унгария.

Масивната правоъгълна сграда на замъка има четири кули в четирите си краища.

Най-високата кула там е Коронната кула, датираща от XIII век, и в нея се намират кралските бижута. По стените отвън и коридорите вътре ще видите старинни готически и ренесансови елементи.

От източната страна се намира главният вход от XVI век. Зад него се открива аркаден коридор и голямото бароково стълбище, водещо до Националния словашки музей (информация за музея, неговите филиали, работно време и цени на билетите вижте тук).

В лявата част от южната страна на замъка се намират четирите зали на Съкровищницата, която е отворена през 1988 г. Там се пази колекция от най-ценните археологически открития и други предмети, намерени в Словакия.

На третият етаж се намира експозицията История на Словакия, а на първия се намира Словашкият парламент.

В северната част на замъка, на мястото на някогашния Бароков параклис, се намира музикалната зала, в която се провеждат различни концерти.

Адрес: Námestie Alexandra Dubceka 1

Работно време и цени на билети: Актуална информация за работно време и билети вижте тук.

Вижте списък с всички забележителности в Братислава.

Вижте най-добрите ни оферти за пътуване до Братислава.

*

Виж още: 

Екскурзии - Виена

Екскурзии - Прага

Дата: 16 септември 2020 г.
4.5/5, 37788 гласа
Забележителности около Братислава