Начало / Статии / Статии - Германия

Зюлт - бивш китоловен остров става мястото за забавления на Германия

Автор

/

Този приятно ветровит малък граничен остров край северния ръб на Германия, където започва Дания, е място, чието посещение показва принадлежност към хайлайфа на Хамбург, което е очевидно от присъствието на съблазнителни бутици, превъзходни ресторанти и миниатюрно казино. Този иначе гол, пясъчен остров се грижи много за своите традиции и крехка красота.

Зюлт, Хамбург, Германия

Най-големият остров във Фризкия архипелаг, простиращ се от Дания до Нидерландия, Зюлт е само 550 м широк в най-тясната си част, неговият винаги променлив пейзаж се определя от меки дюни и 65 км пясъчна брегова линия, заплашена от ерозията да изчезне някой ден от картата.

Има доста гейове и лесбийки тук, прочут нудистки плаж (откъдето казват е започнала тая лудост в началото на ХІХ в.) и спокоен начин на живот с вечери от току-що наловени морски дарове в малки рибарски селца, летни дни, когато жълтите мушамени непромокаеми якета се нещо обичайно, ободряващ въздух (често под формата на освежителен, богат на йод вятър, идващ откъм Северно море) и отморяващи развлечения.

Голяма част от очарованието на острова идва от светлината и небето, което сменя всички отсенки на пастелните цветове и посивява в края на деня. Скосени сламени покриви и подобни на кукленски тухлени къщи доказват, че жителите на острова имат да намерение да живеят по стандартите на модерния свят на континента; каране на велосипед, яздене на кон и разходки са предпочитаното средство за транспорт.

Върху площ от 60 км2 има само дванайсет селища, като чудатият Кейтум е в неговото „зелено сърце“, а най-голямото градче е Вестерланд. Там е елегантният хотел „Щат Хамбург“ от ХІХ в., напомнящ за величествено провинциално имение. В добавка към превъзходния му ресторант, този малък остров приютява и ресторант „Йорг Мюлер“, един от най-хубавите в страната и по-официална алтернатива на уютните заведение за стриди и скариди из острова, където всеки знае името ти.

Къде: Зюлт, 240 км северозападно от Хамбург, Германия
Най-добро време: юли и август са най-добри за плуване.

>
21 юли 2011 г.

Тагове

гастрономия

любопитно

острови

ресторанти

социален туризъм

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти