Начало / Статии / Статии - ЮАР

Нелспруит - мястото, където изгрява слънцето

Автор

/


Заобиколен от един от най – впечатляващите и известни природни паркове – Крюгер, Нелспруит предлага не само футболен стадион от световна класа. Градът е столица на провинцията Мпумаланга. На един от африканските езици името на провинцията означава „мястото, където изгрява слънцето“. Пейзажът тук е безкраен -  величествени планини, впечатляващи зелени хълмове и прекрасни реки.

Нелспруит напомня за райската градина поради многото плодни градини и водопади, падащи от драматични скали.

Забележителностите, които не бива да се пропускат в Нелсруит  са:



Национален парк Крюгер


Всеки, който посещава Южна Африка първото нещо, което иска да види е националния парк Крюгер в провинцията Мпумаланга. Той е най – големият подобен парк със своите 18 989кв.км. Паркът покрива териториите на две провинции.
 

Националният парк Крюгер има 8 входа, който позволяват да се навлезе в самата му територия. Климатът в парка е субтропичен. Летните дни са влажни и горещи. Дъждовният сезон обхваща периода септември май, но зимния и сух сезон е по – подходящо време за посещение на парка поради ред причини.
 

Културното селище Шангана


Всичко в Южна Африка се върти около разнообразието – разнообразие на култури, разнообразие на езици и разнообразие на традициите. Селото Шангана е дом на народа Шангана. Там се говори един от 11-те официални езика. Селцето е разположено по средата между каньона на река Брайд и южната част на националния парк Крюгер. Селцето е било построено от самите му жители. В центърът му има занаятчии, които произвеждат различни продукти и ги търгуват след това.
 

Пещерите Судвала


Пещерите Судвала са най – старите, познати на хората, пещери в света и са едно от местата, които не бива да пропускате в провинцията Мпумаланга. Тези пещери са разположени в доломитните скали  на групата Малмани. Те са се формирали за повече от 3000 млн. години. За старостта им свидетелстват различни фосили и някои растения. Интересни са и различните пластове съответстващи на различните природни явления през годините.
 


Водопадите Мак – мак


Едно от най – артистичните места в Южна Африка са именно водопадите Мак-мак.  Тук можете да усетите скритото очарование на страната. Смесицата между красота и носталгия са наистина вдъхновяващи. Слушайки тътена на водата вие ще преоткриете същността и чара на природата.
 

 

Националните ботаническите градини Лоувелд


Когато изучавате Африка трябва да разглеждате места спиращи дъха и покрити с растителност. Едно такова място са ботаническите градини Лоувелд. Те са разположени в средата на Мпумаланга. В градините има и посетителски център, в който можете да намерите ресторанти, магазини и информационен център.
 

 

Стадион Мбомбела


Стадионът Мбомбела е един от новопостроените стадиони специално за Световното първенство по футбол 2010 в Южна Африка. Името му идва от местна община и наистина успява да сплоти целия град Нелспруит. На един от официалните африкански езици името Мбомбела означава „много хора, събрани на малко място“.

>
21 април 2010 г.

Тагове

водопади

национални паркове

пещери

Световно първенство по футбол 2010

Забележителности наоколо

Избрани оферти