Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мюнхен

21.07.18! БАВАРИЯ и Бодензее - самолет от София

Номер на оферта

/

213310

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- Самолетен билет с авиокомпания с „Уиз Еър”;
- Летищни такси и 1 салонен багаж (до 10 кг с размери 55х40х23 см);
- Съответния брой нощувки със закуски в хотели 3 или 2 звезди;
- Трансфери летище - хотел и хотел – летище;
- Транспорт с луксозен автобус по програмата;
- Описаната програма с екскурзовод на български;
- Водач – придружител от туроператора.

Цената не включва

Цената не включва:

- Такси за вход в музеи, корабчета, лифтове и пр.;
- Вечеря в Хофбройхаус - 68 лв / деца до 18 г - 59 лв;
- Екскурзия до eзерото Химзеe - 69 лв / деца до 18 г - 54 лв;
- Застраховка „Медицински разноски при пътуване” - по 2 лв на човек на ден;
- Чекиран багаж.
0001

Програма на пътуването

Екскурзии
БАВАРИЯ и Бодензее - самолетна екскурзия от София


6 дни / 5 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 21.07.2018
Цена: 1198 BGN

Мюнхен, езерото Бодензее, Констанц, Майнау, двореца Херенхимзее, замъците Нойшванщайн и Линдерхоф

Екскурзията е шестдневна и включва 2 нощувки в района на езерото Бодензее, 3 нощувка в Мюнхен или околности и разглеждане с екскурзовод на най-живописните места по езерата Бодензеe (Констанц, Майнау) и Химзеe (двореца Херенхимзеe), замъците Нойшванщайн и Линдерхоф и забележителностите на Мюнхен и Меминген. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди. Лети се с авиокомпания „Уиз Еър“ (в цената са включени летищни такси и 1 салонен багаж до 10 кг с размери 55х40х23 см). Вътрешните трансфери в Германия се извършват с автобус.
ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН – 13:50 ч. - отпътуване от летище София за Меминген с директен полет на авиокомпания „Уиз Еър“. Пристигане в 15:00 ч. Трансфер до хотела в района на езерото Бодензее. Настаняване. Нощувка.
ВТОРИ ДЕН – Закуска. Разглеждане на Констанц, най-голямото селищe на езерото Бодензеe и на остров Майнау, наречен още „островът на цветята” (билетът за корабчето до Майнау не е включен в пакетната цена на екскурзията). Завръщане в хотела в района на езерото Бодензее. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за замъците Хьоеншвангау и Нойшванщайн, гордостта на Бавария (Бодензее – Нойшванщайн - 115 км). Фотопауза при замъка Хьоеншвангау и разглеждане на Нойшванщайн. От паркинга на автобусите до замъка Нойшванщайн има 30 мин. ходене пеша. Има възможност да се придвижите с файтони – цената в посока нагоре е 6 евро или със специален автобус – совалка, който в посока нагоре струва около 2 евро. При посещение на Нойшванщайн трябва да имате предвид, че между първия и втория етаж на замъка има над 90 стъпала (стълбището е в кулата на замъка). Усилията Ви, обаче, ще бъдат възнаградени с възхитителни алпийски пейзажи, на фона на които силуетите на замъците Ви връщат в детството – ще се почувствате сякаш сте в приказка на Шарл Перо. Отпътуване за замъка Линдерхоф - единственият замък, който ексцентричният крал на Бавария Лудвиг ІІ успява да завърши приживе. Замъкът е построен през XIX век, на мястото на стара семейна ловна хижа, а архитектурата на сградата и парка са повлияни от Версайския дворец и представляват съчетание от стиловете рококо и барок. Отпътуване за Мюнхен (100 км). Пристигане в хотел в Мюнхен или околности. Настаняване в хотела. Нощувка.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Разглеждане забележителностите на Мюнхен: „Карлсплац”, Михаелскирхе, Фрауенкирхе, „Мариенплац” с Кметството, Старата и Новата Резиденция. Възможност за обяд в най-старата бирария на Мюнхен – „Хофбройхаус“, датираща от XVI век. Следобед – свободно време с възможност за посещение на музеи - Дойчес музеум, Пинакотеките, двореца Нимфенбург или за шопинг. Вечерта по желание – вечеря в Хофбройхаус – най-старата бирария в Мюнхен (с доплащане 68 лв. за възрастни и 59 лв. за деца до 18 години. Цената включва зеленчукова крем супа, порция оригинални вурстчета на бирарията с гарнитура, бретцел, 1 халба бира 1 л. Hofbrau Original, като за децата бирата се замества с газирана напитка или сок, и баварски крем. Ще вечеряте на фона на автентичен баварски оркестър, създаващ добро настроение. Заявява се и се заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 15 участника). Нощувка.
ПЕТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден в Мюнхен или по желание - целодневна екскурзия до eзерото Химзеe - най-голямото езеро в Бавария, наричано още „баварското море“ (с доплащане 69 лв. за възрастен и 54 лв. за дете и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт с автобус до езерото Химзее, билет за корабчето до островите Херенинзел и Фрауенинзел, билет за вход в двореца Херенхимзеe, екскурзоводско обслужване на български език и описаната туристическа програма; екскурзията се провежда при минимум 20 човека). Посещение на двореца Херенхимзеe - копие на двореца Версай, построен от Лудвиг ІІ Баварски, Августинския манастир и музея на Лудвиг на острова Херенинзел. Разходка с корабче до остров Фрауенинзел и посещение на Бенедектинския манастир там. Привечер завръщане в Мюнхен. Нощувка.
ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Меминген (120 км). Пристигане преди обяд в града. Разходка в центъра на Меминген: готическата църква на Санкт Мартин, средновековния пазар, около който се подреждат Кметството, сградите на гилдиите и данъчна служба. Около 12:30 ч. – трансфер до летището в Меминген. 15:35 ч. - отпътуване за София с директен полет на авиокомпания „Уиз Еър“. 18:35 ч. – кацане в София.
ДАТИ:

21.07.2018 - 26.07.2018

ЦЕНИ ЗА РАННИ РЕЗЕРВАЦИИ до 01.05.2018:

- на човек в двойна стая - 1198 лв
- трети възрастен - 1178 лв
- дете до 11 с двама възрастни - 1148 лв
- дете до 11 с един възрастен - 1168 лв
- доплащане за единична стая - 335 лв
- доплащане за чекиран багаж до 20 кг - 124 лв
- доплащане за чекиран багаж до 32 кг - 150 лв
СТАНДАРТНИ ЦЕНИ:

- на човек в двойна стая - 1258 лв
- трети възрастен - 1238 лв
- дете до 11 с двама възрастни - 1208 лв
- дете до 11 с един възрастен - 1228 лв
- доплащане за единична стая - 335 лв
- доплащане за чекиран багаж до 20 кг - 124 лв
- доплащане за чекиран багаж до 32 кг - 150 лв

Тагове

Оферти - Германия |  Оферти - Мюнхен |  Екскурзии - Германия |  Екскурзии - Мюнхен |  Лято в чужбина - Германия |  Лято в чужбина - Мюнхен

Избрани оферти