Оферта номер: 215509

3 март в Охрид, Струга и Скопие

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Охрид и Екскурзии в Македония.

Дати и цена
Цената включва
- транспорт с лицензиран автобус;

- 2 нощувки със закуски и вечери в хотел Nova Riviera*** ( или подобен)

- Разглеждане на Струга

- Разглеждане на Охрид, Билянини извори и м-р „Св. Наум“ с местен екскурзовод

- Разглеждане на Скопие

- медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица до 69 години.

- Посещение на Калищкият манастир „Рождество на Пресвета Богородица“.
Цената не включва
- входни такси на посещаваните обекти (около 16 лв. обща стойност)

- разходи от личен характер.

- Застраховка „ Отмяна на пътуване“ – по желание – цената зависи от застрахователната сума и оставащите дни от датата на сключване на договора до края на пътуването. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката.
1 ДЕН:

Отпътуване в 6.30 часа от пл. „Ал. Невски“, гр. София през ГКПП Гюешево. Пристигане в Струга около обяд. Посещение на къщата на братя Миладинови, фото-пауза на мястото, където река Черни Дрин излиза от Охридското езеро. Свободно време за пазаруване. Отпътуване за Охрид. Днес Охрид е туристически град от международно значение. Добре запазената стара част на града, средновековната крепост, множеството църкви, манастири и джамии, както и голямото езеро привличат туристи не само от балканските страни и Европа. Значението на града и природата около него са признати от ЮНЕСКО, като през 1979 година Охридското езеро се обявява за световно природно, а на следващата година и Охрид за обект на световното културно наследство. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.2 ДЕН: Закуска. Пешеходна разходка в Стария град: разглеждане на църквата "Св.Богородица Перивлепта", Самуиловата крепост, Църквата "Св.Пантелеймон", където се съхраняват мощите на Св. Климент, църквата "Света София", Античният театър, Градската чаршия и др. Свободно време за разходка и шопинг.

След обяд – разглеждане на Билянини извори и манастир „Св. Наум“. Посещение на църквата "Свети Архангели", където се намира гробът на лечителя чудотворец Свети Наум, параклиса "Св. Петка", фото-пауза около изворите на река Черни Дрин. Свободно време за разходка по брега на езерото и възможност за закупуване на сувенири и бижута от прочутите охридски бисери. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.3 ДЕН: Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за Скопие. Туристическа програма в центъра на града, включваща: катедрален храм „Св. Климент Охридски”, черквите „Св. Спас” и „Св. Димитър”, централния градски площад, каменния мост и др. Свободно време. Отпътуване за София.Цена за резервации до 31.01.2018 г.: 175 лв.


Дата: 03.03-05.03.2018 г.
Eкскурзия Охрид
от 195 лв.
Eкскурзия Охрид
2 нощувки
Автобус
Македонско пътешествие
от 149 лв.
Македонско пътешествие
2 нощувки
Автобус
Охрид
Транспорт - Охрид Заведения - Охрид Хотели - Охрид Пазаруване - Охрид Събития - Охрид Забележителности - Охрид
Охридското езеро
Охрид - град, в който ще се влюбите
Македония – една от последните непознати земи