Начало / Екскурзии / Екскурзии - Сараево

Автобусна екскурзия до Босненските пирамиди

Номер на оферта

/

189284

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с лицензиран автобус, , лицензиран за международни превози, по маршрут: София-Ниш-Крагуевац-Сараево-Мостар-Вишеград-София;
3 нощувки със закуски и вечери в Сараево в хотел ***;
Посещение на Пирамидата на Слънцето
Пешеходна обиколка с екскурзовод в Сараево;
Екскурзия до Мостар, столицата на Херцеговина, най-посещавания град в бивша Югославия
Пътуване до Текето-суфи;
Фотопауза на известния мост над Драва във Вишеград
Застраховка Помощ при пътуване в чужбина, на база 2000 евро. Водач на групата.

Цената не включва

Разходи от личен характер;
Такса за Пирамидата на Слънцето - 2 евро;

Програма на пътуването

София - Сараево - Мостар - ВишеградСофия
05.05-08.05.17

Автобусна екскурзия до Босненските пирамиди, Сараево, Мостар и без нощни преходи


Пирамидата на Слънцето лекува !
През септември 2011 г.беше проведена Втората международна научна конференция за най-древното, уникално пирамидално съоръжение в света, с тайнствена енергия и
с хиляди години по-старо от египетските пирамиди, в сърцето на Балканите, и нейното заключение е, че „учебниците по история ще трябва да се променят, след откриването на босненските пирамиди и тяхното датиране.“
“Моето откритие променя историята на човечеството, защото доказва, че човешката цивилизация започва от Балканите!”
Проф.Сам Османагич

Програма:

Първи ден, 590 км.
София-Сараево
Отпътуване от София в 07:00 от площад Ал.Невски, по маршрут София-Ниш-Сараево.
Пристигане в Сараево. Настаняване в хотела. Вечеря
Пешеходна обиколка с екскурзовод на историческата част на Сараево: Джамията на Хусрев бег; Латинския мост, където е извършен станалият повод за избухването на Първата световна война атентат, с убийството на австро-унгарския престолонаследник, Католическата катедрала Свето Сърце Исусово, Националния театър, Синагогата, Кметството, Морича хан, единствения съхранен хан от времето на Османците, днес превърнат в магазин за килими и битов ресторант.
Свободно време на Башчаршията.
. Нощувка

Втори ден:
Закуска. Отпътуване за Пирамидата на Слънцето, най-лековитото място на земното кълбо, а след това продължаваме пътуването си към местността Високо, където влизаме с водач в тунела, свързващ Пирамидата на Слънцето с Пирамидата на Луната, в който тунел са прокопани вече над 900 м. Там ни очакват още изненади, които учените ще продължат да изследват и проучват.
Връщаме се в Сараево, град, известен като Малкия Йерусалим, съчетал в себе си културите на Ориента и Европа. Пешеходна обиколка с екскурзовод на историческата част на Сараево: Джамията на Хусрев бег; Латинския мост, където е извършен станалият повод за избухването на Първата световна война атентат, с убийството на австро-унгарския престолонаследник, Католическата катедрала Свето Сърце Исусово, Националния театър, Синагогата, Кметството, Морича хан, единствения съхранен хан от времето на Османците, днес превърнат в магазин за килими и битов ресторант.
Свободно време на Башчаршията. Вечеря. Нощувка.

Трети ден, 280 км.
Сараево-Мостар-Сараево
Закуска. Отпътуване за Мостар, най-посещаваната туристическа дестинация в бившата Югославия, разположен на двата бряга на река Неретва, един град, заслужаващ да се види.
Пешеходна разходка в Мостар -Стари мост, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО, дал през 16-ти век името на града; Карагьоз Бей джамия.
Свободно време в Мостар.
Пътуване до Текето, суфи светилище, при извора на река Буна в Благай, построено около 1520 год. на мястото, където е изчезнал “добрият” Евлия. Запазени до днес, сред изключително красива природа, са жилищна сграда, тюрбето (мавзолея, където е гробницата на „добрия” Евлия), останките от Текето и мелниците на реката.
Скалите и водата до Благай Теке са неразделна част от това свято място.
Възможност за обяд. Наоколо има рибни ресторантчета, в които се сервира току що уловена речна риба.
Отпътуване обратно за Сараево.. Вечеря . Нощувка.

Четвърти ден: Сараево-Вишеград-София 590 км.
Закуска. Отпътуване за България. Пътьом фотопауза на един от най-красивите Вишеградски мостове, известен от романа на Иво Андрич "Мостът на Дрина", познат още като "Моста на Мехмед паша Соколович".
Този забележителен образец на османската архитектура от средата на 16-ти век, в близкото миналото е свързвал заселилите се на двата противоположни бряга мюсюлманска и християнска общности.
Днес мостът е под закрилата на ЮНЕСКО.
Пристигане в България късно вечерта
Хотел Saraj се намира на 700 метра от базара Башчаршия. Той предлага стаи в Сараево. Гостите могат да се хранят в ресторанта или да релаксират в общия салон. В целия хотел има безплатен Wi-Fi достъп. Предлага се частен паркинг.
Всички стаи са с подова настилка от мокет и имат кабелна телевизия и кът за сядане. Всяка от тях има самостоятелна баня с вана или душ. Осигурени са чехли и безплатни тоалетни принадлежности.
Срещу заплащане се предлагат СПА и уелнес център със закрит басейн и хидромасажна вана. Срещу заплащане може да се резервират масажи. Рецепцията работи денонощно.

Цена 330 лв до 31.03.17
Цена 350 лв слез 31.03.17

Цената включва:
Транспорт с лицензиран автобус, , лицензиран за международни превози, по маршрут: София-Ниш-Крагуевац-Сараево-Мостар-Вишеград-София;
3 нощувки със закуски и вечери в Сараево в хотел Сарай ***
Посещение на Пирамидата на Слънцето
Пешеходна обиколка с екскурзовод в Сараево;
Екскурзия до Мостар, столицата на Херцеговина, най-посещавания град в бивша Югославия
Пътуване до Текето-суфи;
Фотопауза на известния мост над Драва във Вишеград
Застраховка Помощ при пътуване в чужбина, на база 2000 евро. Водач на групата.
Цената не включва:
Разходи от личен характер;
Такса за Пирамидата на Слънцето - 2 евро;
Доплащане:
За единична стая: 75 лв.
За ползване на двойна седалка от един турист: 90 лв.
Отстъпки:
Деца до ненавършени 6 год., настанени в стая с 2-ма възрастни – безплатно. Плаща се само седалката в автобуса - 90 лв.
Деца от 6 до 12 год., настанени в стая с 2-ма възрастни – отстъпка 45 лв.от цената за възрастни

Записваме до изчерпване на местата.
Начин на плащане:
Депозит 100 лв. на човек при записването.
Доплащане до 10 дена преди отпътуването.
Необходими документи:
Лична карта или задграничен За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител, е необходимо нотариално заверено писмена съгласие от родителите, респ. от непътуващия родител (оригинал и 1 копие); При разминаване на фамилиите на детето и родителите, е необходим още акт за раждане (оригинал и 1 копие).
Деца, непритежаващи лична карта, пътуват със задграничен паспорт.
Полезна информация:
Валутни курсове:
1 лв. = 1 босненска марка (BAМ);
1 евро = 2 BAМ

Цената е калкулирана при група от мин. 40 туриста.
Предупреждение за несъбран минимум – 7 дена преди пътуването.
Фирмата си запазва правото за промени в последователността изпълнението на услугите и за промени в цената, в случай на значително поскъпване на горивото.
Фирмата-организатор не носи отговорност за загуби, щети, закъснения и неудобства, които са породени от независещи от фирмата причини, а също така ако някои от входните такси на посещаваните туристически обекти междувременно е била променена.
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс на Уника – гр. София, ул.„Юнак“
Сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ съгласно ЗТ със ЗА „Лев Инс" – гр. София.
Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.
За подробности може да свържете с нас.

Тагове

Оферти - Босна и Херцеговина |  Оферти - Сараево |  Екскурзии - Босна и Херцеговина |  Екскурзии - Сараево |  Майски празници - Босна и Херцеговина |  Майски празници - Сараево

Избрани оферти