Начало / Екскурзии / Екскурзии - Флоренция

Екскурзия до Болоня и Флоренция със самолет - 4 нощувки

Номер на оферта

/

227745

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Болоня - София
Летищни такси;
Ръчен багаж с размери 40х30х20 см;
1 нощувка със закуска в Болоня в хотел Astoria 3* или подобен
3 нощувки със закуски във Флоренция в хотел Martelli 3*/Alinari 3*/ Basilea 3* или подобен;
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 7 000 EUR на застрахователна компания Евроинс за лица до 65 г.

Цената не включва

Салонен багаж до 10 кг и качване с предимство - 33 лв. на посока;
Чекиран багаж – до 10кг - 36 лв. на посока; 20 кг - 50 лв. на посока; до 32 кг - 77 лв. на посока /цените са валидни при заявяване и заплащане на багажа в момента на направата на резервацията, ако се добавят в последствие ще бъдат на по-високи цени;
запазено място в самолета цени от 20 лв. на посока
Билет за експресен влак Болоня - Флоренция- около 20 евро на човек, може да се закупи предварително или на място;
Автобусен билет Флоренция - летище Болоня - 20 евро може да се закупи предварително или на място;
Панорамна обиколка с екскурзовод на български език - 35 евро при минимум 4 човека;
Градска такса от около 3 евро на човек на вечер – заплаща се на рецепцията на хотела;
целодневна екскурзия до Сиена, Сан Джиминяно, Монтериджони и Кианти 65 € на човек на английски език;
доплащане за медицинска застраховка за лица от 66 г. - 75 г.- 10 лв.;
Застраховка "Отмяна на пътуване" на застрахователна компания Армеец(Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

Забележка: Цените на багажа търпят промени, наложени от авиокомпанията;

Програма на пътуването

1 ДЕН:
Полет от София до Болоня 20:30 - 21:25 . Пристигане. Придвижване до хотела в Болоня със шатъл автобус от летището в Болоня. Настаняване в хотела.Нощувка.

2 ДЕН:
Закуска. Свободно време за разглеждане на Болоня. Препоръчваме Ви да разгледате: фонтана на Нептун /1566 г.,местните хора го наричат Великана/,който се намира на Piazza Nettuno; Заслужава си да видите и Общинския дворец /Pallazzo Comunale/,огромна сграда от различни епохи , където се помещава Градския художествен музей, където са изложени платната на художници живели през различни векове в Болоня. На „Пиаца Маджоре“ се издигат още по-красиви сгради , включително и Дворецът на градоначалника и базиликата “Сан Петронио” – най-големият и най-значим храм в Болоня, носещ името на Св.Петроний, епископ от 5 век и покровител на града; Университета (най-стария съществуващ в Европа); Националната художествена галерия,църквата „Св. Франциск”, базиликата „Св. Доменик”. Следобед отпътуване за Флоренция. Придвижване до хотела, настаняване. Нощувка.

3 ДЕН:
Закуска. По желание срещу заплащане Панорамна обиколка с екскурзовод на български език - ще започнем разходката в религиозния център в сянката на купола на Брунелески,от най-представителния площад на средновековния град, където се намират Дуомо - Катедралата посветена на Света Богородица на Флоренция (Santa Maria del Fiore), Камбанарията на Джото и една от най-големите загадки на Флоренция, Батистерият (църквата за кръщаване). Ще си подарим няколко минути пред Вратата на Рая и ще продължим по тесните вити улички в квартала на Данте, опитвайки се да разкрием тайните на великия поет. Ще минем покрай Барджело (Bargello) затворът който е плашел всички, а сега е един от най-известните в света скулптурни музеи; площадът Санта Кроче (Santa Croce), който носи името на францисканската базилика, превърнала се в пантеон на известните флорентинци. Ще минем по Старият Мост (Ponte Vecchio) или мостът на златарите на реката Арно. Ще срещнем и бронзовата статуя на глиган, така нареченото прасенце Порчелино (Porcellino), обичана от всички, флорентинци и туристи. Обиколката завършва на Пиаца Синьория (Piazza della Signoria), свидетел на славното минало на Флорентинската република. Това е политическият център на града и също така скулптурна галерия под открито небе, която разказва историята на Флоренция посредством статуи като Нептун от Амманати, Давид от Микеланджело, Отвличането на сабинянките от Джамболоня, статуи от Донателло и други. След обиколката може да посетите една от най-известните галерии Уфици. Нощувка.

4 ДЕН:
Закуска.Свободно време или автобусна екскурзия с екскурзовод на английски език до Сиена, Сан Джиминяно, Монтериджони и Кианти срещу допълнително заплащане. Пресичайки красивите хълмове на Кианти, ще стигнете до средновековното градче Монтериджони. Един от малкото градове в Европа, който е запазил изцяло своите крепостни стени, които и до ден днешен опасват града изцяло. Тук можете да се потопите в историята и да преживеете атмосферата на старите времена. Пътуването продължава към великолепната Сиена, известна с прекрасната си готическа архитектура. Целият исторически център на Сиена е вписан в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Спирка на площад "Пиаца дел Кампо", където се намира великолепният площад Palazzo Pubblico с неговата кула Torre del Mangia. Посещение на Дуомо ди Сиена, една от най-красивите катедрали в Италия. След напускане на Сиена ще се отправите към Сан Джиминяно малък крепостен град, намиращ се на хълм. Символът на Сан Джиминяно в международен мащаб са 14-те му кули – с различна височина и стил. Там можете да видите множество църкви, но има две основни – Collegiata (построена е X век със статут на катедрала, по – късно става църква. Интерес представляват фреските, с които са покрити целите стени) и Sant"Agostino( в нея се съхраняват произведения на изкуството на много италиански ренесансови творци). Свободно време за самостоятелно посещение на забележителности или кратка разходка по тесните улички за да се насладите на релаксиращия пейзаж. В края на деня обиколката продължава към областта Кианти, където ще имате възможност да опитате най-доброто червено вино Chianti. Цена на възрастен 59 евро - обиколката включва транспорт с автобус, екскурзоводско обслужване в Сиена, билети за Дуомото в Сиена, посещение и дегустация на вино /продължителност на екскурзията около 10 часа/ Връщане във Флоренция. Нощувка.

5 ДЕН:
Закуска.Освобождаване на хотела.Свободно време за разходка из прекрасните улички на Флоренция. Придвижване до летището в Болоня с шатъл автобус. Полет за София 21:55 - 00:45.

Дата Възрастен в двойна стая

20.07.2020 г. 690 лв.
03.08.2020 г. 660 лв.
17.08.2020 г. 660 лв.
07.09.2020 г. 820 лв.
21.09.2020 г. 780 лв.
05.10.2020 г. 820 лв.
19.10.2020 г. 670 лв.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Флоренция |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Флоренция |  Индивидуално пътуване - Италия |  Индивидуално пътуване - Флоренция

Избрани оферти