Начало / Екскурзии / Екскурзии - Триград

Екскурзия до Родопите за Орфическите мистерии

Номер на оферта

/

199967

Дати & цени

Цената включва

1 нощувка в къща за гости/хотел в Триград /Ягодина;
Транспорт с комфортен автобус;
Медицинска застраховка;
Екскурзоводско обслужване по време на цялото пътуване;
Описаната екскурзионна програма;

Цената не включва

Входни такси за туристическите обекти;
Трансфери от и до Вашия град ;
Доплащане за застраховка за лица над 70г.;
Застраховка "Отмяна на пътуване" ;

Програма на пътуването

Автобусна екскурзия - 2 дни / 1 нощувкa

1 ДЕН: 29.07.2017 София - Триград

Отпътуване от Автогара Сердика в 08:00ч. към Родопите /с.Триград/ за откриването на Орфическите мистерии – едно от най-впечатляващите ежегодни събития в Родопите, свързани с много музика, кукерски игри, нестинарски танци, запознаване с местните занаяти и традиции.

Вечерта ще се върнем 3000 години назад и ще видим как се е разиграла драмата между Орфей и неговата любима – Евридика. Откриването ще започне по обяд с триградския обичай „Напяване на китки“ и народно веселие в центъра на селото.

При залез слънце ще бъде представен обичая „Хващане на жив огън“. Факелното шествие ще слезе до пещерата „Дяволското гърло“, където ще се извърши жертвоприношение на животно. Ще има кукерски игри и нестинарски танци. В 21:00ч. пред входа на пещерата ще започне концерта "Гласове от безкрая“. Нощувка в Триград.

2 ДЕН: 30.07.2017 Триград

Закуска. Ще присъстваме на ритуалното посрещане на слънцето, след което ще се даде курбан за здраве.Ще посетим и чаршията на занаятите, където може да се запознаем с местните занаяти и обичаи. За желаещите може да посетим Ягодинската пещера- разположена в най-дългото ждрело в България и панорамната площадка „Орлово око“, която е едно от спиращите дъха места на Западните Родопи на височина от 1563м. Стигайки до Ягодинската пещера, който желае има възможност за обяд в ресторанта, който е в непосредствена близост до пещерата, за желаещите да стигнат до панорамната площадка има високопрохидими автомобили, които предлагат трансфер до там и обратно, като цената е около 10лв. на човек при 6 пътника.

Отпътуване обратно към Триград за да продължи програмата ни с Орфическите мистерии.

Програмата предвижда и много кукерски игри и нестинарски танци.В ритуалния орфически огън ще бъдат горени магически билки, за да се доближат участниците в Дионисиевите и Орфеевите празненства до усещането за някогашните езически ритуали. Отпътуване обратно към София.Късно вечерта пристигане на АГ Сердика.

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Триград |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Триград |  Лято в България - България |  Лято в България - Триград

Избрани оферти