Следете най-изгодните оферти за пътуване тук!

Санторини - Майски празници и Великден - Най-добрата оферта - ПРОМОЦИЯ!

Дати и цена
Цената включва
- Транспорт с комфортен автобус за международни превози

- 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Атина

- 3 нощувки със закуски и вечери в хотел POLYDEFKIS 3* на остров Санторини

- Пътни, магистрални и фериботни такси и билети

- Водач през цялото пътуване

- Медицинска застраховка за периода на пътуването

- БОНУС участие в литийно шествие по случай Разпети петък
Цената не включва
- Разходите от личен характер

- Допълнителни екскурзии

- Входни такси на посещаваните обекти
Великден на о-в Санторини - Скъпоценният камък на Егейско море

+ БОНУС участие в литийното шествие по случай Разпети петък!


6 дни/ 4 нощувки + 4 закуски + 3 вечери

Дата: 28.04.2016 г.

=========================================================

ЦЕНИ - ПРОМОЦИЯ ЗА ПОСЛЕДНИ МЕСТА:
На човек в двойна стая: 498 лв.
Трети човек в стая (възрастен/ дете): 448 лв.
Единична стая: 668 лв.


Цени:
На човек в двойна стая: 618 лв.
Трети човек в стая (възрастен/ дете): 548 лв.
Единична стая: 766 лв.

=========================================================
ПРОГРАМА:

1 ДЕН:

Отпътуване от София. По пътя се спира за почивка след долината на река Темпи.

Пристигане в Атина вечерта. / При възможност се прави кратка автобусна обиколка на Атина /. Настаняване в хотела. Нощувка.2 ДЕН:

Ранна закуска. Трансфер до пристанище Пиреа. Отпътуване с ферибот за остров Санторини в 07:25 ч.

Пристигане на пристанището в Тира около 15:00 ч. Трансфер и настаняване в хотела. Свободен ден за плаж и запознаване с курорта Камари. Вечеря. Нощувка.3 ДЕН:

Закуска. Свободен ден за плаж или по желание *еднодневен обиколен тур на острова. Разглеждане на градчетата Тира, Имеровигли, Ия и Пиргос.

Възможност за посещение на най – старата и най–голяма винарска изба на острова с дегустация на местни вина. Наблюдаване залеза на слънцето – една от най-големите атракции на острова. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.4 ДЕН:

Закуска. Свободен ден за плаж или по желание *екскурзия с корабче до застиналия Вулкан и горещите извори.

За екскурзията е препоръчително да се носят удобни обувки, слънчеви очила и шапка. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.5 ДЕН:

Закуска. По желание екскурзия до южната част на острова. Отпътуване за Атина с ферибот в 15:30 ч.

Пристигане на пристанище Пирея в 23:25 ч. Нощен преход до България.6 ДЕН: Пристигане в София.ЦЕНИ за записвания в периода: 15.03. - 30.03.2016 г.:
На човек в двойна стая: 638 лв.
Трети човек в стая (възрастен/ дете): 568 лв.
Единична стая: 786 лв.


Цени за записвания след 30.03.2016 г.:
На човек в двойна стая: 688 лв.
Трети човек в стая (възрастен/ дете): 618 лв.
Единична стая: 836 лв.
Допълнителни екскурзии срещу заплащане:
- екскурзия до Вулкана и горещите извори - 28 EUR
- еднодневен обиколен тур на Санторини с включена дегустация на вина – 39 EUR
- eкскурзия до южната част на острова – 12 EUR
- екскурзия до Имеровигли - 10 EUR

*Описание на екскурзиите, невключени в пакетната цена:

- Екскурзия до Вулкана и горещите извори

През 1400 пр.н.е. вулканът изригнал с такава мощ, че централната част на Санторини полетяла във въздуха. На нейно място се образувал огромен кратер, наречен калдера, който се запълнил с морска вода. Днес на малкия остров Неа Камени, който се намира в калдерата, има активен вулкански кратер.

При тази екскурзия ще посетите кратера на вулкана и горещите извори, които се намират в близост до него. За тази екскурзия е препоръчително да имате удобни обувки, слънчеви очила и шапка.

Продължителност: 3 ч. Цена: 28 EUR- Еднодневен обиколен тур на Санторини

При тази екскурзия ще разгледаме градовете: Тира, Ия, Пиргос, изкачване на най-високия връх на острова с манастира на пророк Илия.

Ще посетим най – старата и прочута винарска изба на острова, която предлага специфични вина. Освен интересната беседа и дегустацията ще може да си закупите бутилка вино от специалната селекция – чудесен сувенир от Санторини.

Над скалистия бряг на Калдерата се вият стръмни улички, а сред тях се гушат малки снежнобели къщи със загадъчната архитектура на цикладската строителна традиция. Това е най-големият град на острова – Тира.

Ия се намира в най - северната част на острова. Оттук можете да наблюдавате световно известният залез на Санторини, който е една от големите атракции на острова.

МУЗЕЙ НА ВИНОТО:
Единствения в света подземен музей на виното е разположен на 8 метра под земята и има формата на лабиринт. В него е представена историята на виното и живота на винопроизводителя от Санторини, от 1660 година до 1970 година.

Музеят е създаден от любовта и желанието, от традицията да се произвежда вино, която я има и до днес.
За създаването на музея на виното са били нужни цели 21 години здрава работа с търпение и настойчивост. Финансирането е станало изцяло от семейството на собствениците.

Музеят е бил създаден с ръчен труд, без помоща на тежки машини, тъй като пространството не го позволява. Било е много тясно и тавана е бил много нисък.
Всички инструменти и машини, които ще видите в музея са автентични и редки експонати. Машините, които са работили за миналите поколения, са останали да витаят в пространството.

В музея всички експонати са подредени хронологично. Стадиите на винопроизводството, както и всичкитмашини са в хронологичен ред. Редките експонати от машини и инструменти за винопроизводство, ще върнат посетителя в минала епоха, като обиколката ще приключи в кабинета на създателя на винарната Григориос Куцоянопулос, с всичките му лични вещи и специално бюрото му от 1870 година.

Накрая посетителя ще има възможност в специално обособено място за дегустация, да се наслади на три от най-добрите вина, които произвежда винарната днес. По този начин може да се каже, че всеки един гост на винарната взима със себе си впечатления от миналото, от гръцко-цикладската култура и доста впечатления от продукта наречен ВИНО.

Продължителност: 8 ч. Цена: 39 EUR с включени дегустация на вино и беседа във винарска изба.- Екскурзия до южната част на острова

Тази екскурзия се организира в последният ден преди заминаването,за да могат туристите да видят и останалите забележителности на Санторини. По време на нея се разглеждат град Месария с уникалната, по-строена през 1864 година църква „Свети Димитър“ и Архонтската къща на Георгиус Аргиру, построена в неокласически стил през 1888 година.

Град Емборио, с обиколка на старата му част, едно удивително място, което оставя туристите без дъх и ги връща във времената на Веницианското владичество на острова. И не на последно място, град Периса, разположен от южната част на планината Месо Вуно, където могат да се видят руините на византийската базилика „Агия Ирини“, дала името си на остров Санторини.

Продължителност: 3 часа Цена: 12 EUR- Екскурзия до Имеровигли

Следобед възможност за допълнителна екскурзия до Имеровигли - намиращ се на най-високата част на калдерата, от където се открива великолепна гледка към столицата и Фиростефани. Разположен срещу останки от замъка Скарос.

Продължителност: 3 ч. Цена: 10 EUR- Гръцка вечер с богата фолклорна програма, включено вино и плодова салата

Продължителност: 3 часа, Цена: 15 EUR
- ВКЛЮЧЕНО В ПАКЕТНАТА ЦЕНА:
Литийно шествие по случай Разпети петък

Събитието обаче, което туристите могат да видят само на Санторини и само в град Пиргос е на Разпети петък. Организацията за този празник започва няколко дни предварително, като в нея взимат дейно участие всички мъже и младежи от градчето. Те подготвят хиляди малки метални кутии с вместимост 1-2 литра, които пълнят със специална горивна смес и така при запалването им се получават фенери. След това ги подреждат на всички равни и високи места из града,по стените на крепостта и на къщите,по парапетите на прозорците.

Вечерта след 21.00 часа, от най-голямата църква в крепостта на Пиргос - „Успение Богородично“, потегля литийно шествие,начело с иконата на Богородица,след нея се носи голям дървен кръст и носилка със Светата плащеница или както гърците я наричат, “То Епитафио“.При самото потегляне започват да бият всички камбани в града и това е сигнал за младежите, по най-бърз начин да загасят лампите навсякъде и да запалят предварително поставените фенери. Получава се уникална гледка, за която колкото и да се пише,не може да се обясни, човек трябва да присъства там и в този момент, за да усети това невероятно изживяване. Църковната процесия обикаля град Пиргос, като спира за малко пред всяка една църква по пътя си.

Цялото шествие е придружено с много църковни песни и хвърляне на цветя от присъстващите,а когато се стигне до площада,всички спират и носилката с плащеницата се вдига, за да могат вярващите да минат под нея с пожелание за здраве.

Цялата церемония е уникална, осветения град може да се види от много места на острова,понеже е построен на висок хълм, а фенерите са многобройни. Всичко това се организира от около 20 години, но е много рекламирано и привлича хиляди посетители.
Намаления
ЦЕНИ - ПРОМОЦИЯ ЗА ПОСЛЕДНИ МЕСТА:
На човек в двойна стая: 498 лв.
Трети човек в стая (възрастен/ дете): 448 лв.
Единична стая: 668 лв.
Санторини
Транспорт - Санторини Заведения - Санторини Пазаруване - Санторини Събития - Санторини Забележителности - Санторини
Научно доказано: Да бъдеш близо до вода те прави по-щастлив
27 забавни и саркастични мисли за пътуване
Оставих сърцето си на остров Санторини