Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

Екскурзия в Прага през май със самолет

Номер на оферта

/

223053

Дати & цени

Цената включва

самолетен билет за директен полет София – Прага – София с АК Bulgaria Air и включени летищни такси;
включен чекиран багаж до 23 кг.
4 нощувки със закуски в хотел Clarion Congress 4* - при настаняване се изисква гаранционен депозит от 100 €, които се възстановяват при напускане на хотела;
посрещане и трансфери летище – хотел – летище;
полудневна обзорна пешеходна обиколка на Прага с местен професионален екскурзовод на български език;
слушалки по време на екскурзионната програма в Прага;
медицинска застраховка с покритие 5 000 евро на човек за лица до 65 г;

Цената не включва

допълнителни екскурзии - заявяват се и се заплащат от България, предварително
разходи за градски транспорт
разходи от личен характер
медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" за лица над 65 г. - 8 лв.

Програма на пътуването



Възрастен в двойна стая - 809 лв.  590 лв.
Трети възрастен - 743 лв.
Единична стая - 1157 лв.
Дете до 11.99 г. в двойна стая - 420 лв.

Програма на пътуването:
1 ден – 04.05.2018
Сбор на летище София в 08.30 ч. за полет в 10:20 ч. Пристигане на летище Прага в 11:15 ч. Посрещане и трансфер до хотела, хотел Clarion Congress 4*- много добър 4-звезден хотел, в близост до МОЛ, с 3 ресторанта, СПА център, на спирка на метро. Оставяне на багажа за съхранение в хотела.
БОНУС: Трансфер до центъра на града за пешеходна обзорна обиколка на Прага (включена в цената).
По желание: Вечеря-спектакъл в средновековна кръчма в центъра на града от 19.30 ч. до 22.30 ч. Нощувка.
2 ден – 05.05.2018
Закуска. Свободно време или целодневна екскурзия до Карлови Вари. Нощувка
3 ден – 06.05.2018
Закуска. Свободно време или полудневна екскурзия до Кутна Хора с местен екскурзовод на български език. Нощувка.
4 ден – 07.05.2018
Закуска. Свободно време или Вечеря круиз по р. Вълтава от 19.00 ч. Нощувка.
5 ден - 08.05.2018
Закуска. Трансфер до летището за полет до България в 12:10 ч. Пристигане в София в 15:00 ч.

Допълнителни екскурзии:
Пешеходна обзорна обиколка на Прага
включена в цената
По време на обиколката се разглеждат: Пражки Храд – стария замък (отвън), катедралата “Св. Вит” (влиза се вътре, но без да се прави пълна обиколка), пл. „Храдчанске намести” с двореца Щернберг и двореца Шварценберг, Мала страна, Стената на Джон Ленън, Карловия мост, Старе место с Тинския храм, църквата „Свати Микулаш” и паметника на Ян Хус в центъра на площада, Кметството и световноизвестния Астрономически часовник от 15 в. (“Орлой”), Нове место – Вацлавския площад; Унгелт – най старата митница на града, Прашна брана (Барутната кула), великолепният Пражки общински дом (Обецни дум), Карловият Университет, най-старият в Централна Европа и театърът. Самостоятелно връщане в хотела и настаняване. Свободно време. Обиколката трае около 3-3.5 часа, с местен екскурзовод на български език.

Вечеря-спектакъл в средновековна кръчма
Вечерята е в центъра на града от 19.30 ч. до 22.30 ч. и включва: 5 ястия (2 предястия, 2 основни, десерт, хляб), неограничена консумация на вино, бира и безалкохолни напитки и програма - средновековни музиканти, танцьорки, огнено шоу, рицарски двубои, интерактивни елементи и т.н, като гостите имат възможност да се снимат с участниците в представлението. Цената не включва транспорт.
Цена: 53 евро за възрастен / 33 евро за деца до 11 г.

Целодневна екскурзия до Карлови Вари с местен екскурзовод на български език
Разглеждане на Карлови Вари – един от най-старите европейски курорти, наречен от големия пътешественик, географ и естествоизпитател Александър фон Хумболт „брилянт в изумруден обков”. През Карлови Вари минават и се сливат две реки – Охре и Тепла. Карлови Вари е най-големият курортен град на Чехия е с над 600-годишна SPA традиция. Един от най-старите, най-прочутите и попилите най-много история и звездна слава на квадратен метър. В продължение на векове градът е любимо място на световни знаменитости – като се почне от целокупния европейски нобилитет някога и се стигне до днешните кино идоли, които идват тук всяка година за престижния Международен филмов фестивал. Основан е в далечната 1358 година от чешкия крал и император на Свещената римска империя Карл IV. На територията му днес се разполагат 85 хотела и 12 горещи минерални извора. В рамките на курорта е и едно от най-старите и красиви голф игрища на Централна Европа. Създадено е още през 1904 г. и обявено за championship course, на което се играят престижни международни голф турнири. Привлекателно го прави не само величествената природа наоколо, но и фактът, че е само на 120 километра от столицата Прага. В Карлови Вари можете да опитате и популярният чешки ликьор – бехеровка.
Екскурзията се провежда при минимум 15 записани. Включва: транспорт и местен екскурзовод на български език. Не включва: входни такси по желание извън програмата. Продължителности: около 10 часа.
Цена: 58 евро на турист

Вечеря-круиз по р. Вълтава
Вечерята продължава около 3 ч.; вечеря на бюфет, аперитив, музика на живо. Всичко останали напитки се заплащат отделно.
Цена: 42 евро за възрастен / 27 евро за деца до 11 г

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Майски празници - Чехия |  Майски празници - Прага

Избрани оферти