Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Прага
Прага / Praga

Всеки, който се е разхождал из калдъръмените улички на Прага или е виждал луната да наднича измежду островърхите й покриви, знае, че няма как да не се върне в чешката столица. Сравняват красотата на Прага с тази на Париж, а бирата й е сама по себе си достатъчна причина да дойдете тук. Лятно време в града има толкова много хора, че може да ви се стори, че на Карловия мост заедно с вас се е настанило и половината човечество. Дори и тълпите обаче не могат да отнемат очарованието на този град, сякаш създаден да бъде рисуван, възпяван и увековечаван по всякакви начини. Мързеливата река Вълтава например вдъхновява едно от най-красивите класически произведения на 19-и век - симфонията "Моята страна" на Бедржих Сметана.

Важна информация:

Население: 1,25 милиона души

Валута: чешка крона

Работно време: Магазините са отворени от понеделник до петък 09:00 – 19:00 ч., а в събота – 09:00 – 12:00 ч. По-голямата част от магазините са затворени в неделя, но моловете и магазините в туристическите зони остават отворени. 

Спешен телефон: 112

Туристическа информация: Туристически информационен център има на централния площад в стария град - Staromestské námestí 1

Здраве: В Прага има няколко денонощни аптеки (на чешки - lekarna). В центъра са денонощната аптека на ул. Palackého 5 и на ул. Belgická 37.

Пушене: В Чехия е забранено пушенето на обществени места, спирки, както и в заведенията за хранене.

Забележителности около Прага
Прага с директен полет от Варна
от 246 лв.
Прага с директен полет от Варна
3 нощувки
Самолет
Прага с директен полет от Варна
от 246 лв.
Прага с директен полет от Варна
3 нощувки
Самолет