Начало / Екскурзии / Екскурзии - Берово

Еньовден в Македония - Малешевската планина - двудневна екскурзия с автобус!

Номер на оферта

/

192224

Дати & цени

Цената включва

Tранспорт с лицензиран автобус;
1 нощувка, 1 закуска, 1 вечеря на меню в ресторанта на хотела с неограничени алкохолни и безалкохолни напитки
http://www.hotelgogov.mk/
Жива музика на вечерята
Ползване на СПА център в хотела /сауна, джакузи, парна баня, кардио фитнес/
Посещение на Берово и Беровско езеро
Mедицинска застраховка с лимит на отговорност 2000 евро за лица до 65 години;
Eкскурзоводско обслужване.

Цената не включва

Разходка до Пехчевските водопади и обяд-пикник /салата, мешана скара, картофи и гъби на скара, хляб, напитки/- 14 евро
Разходи от личен характер.

Програма на пътуването

На Еньовден в Македония - Малешевската планина

Маршрут: София-Пехчево-Пехчевски водопади-Берово-Беровско езеро-София

ДАТА: 23.06. - 24.06.2018 г.

2 дни / 1 нощувка със закуска и вечеря, жива музика

ЦЕНА на човек, в двойна/тройна стая, за записвания до 23.05.2018 г.: 129 лв.

Цена на човек собствен транспорт – отстъпка 30 лева от цената

================================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


================================================================

„Малката Швейцария" - така наричат Малешевската планина оттатък границата ни. Тук ще имате възможност да почувствате благотворното въздействие на чистия планински въздух - според едно изследване, тук има най-висока концентрация на кислород на Балканския полуостров. Красиви гледки, кристални езера, пенливи водопади, буйни гори, пасторални пейзажи-това е Малешевията. Предлагаме ви това пътуване сред великолепието на природата точно на Еньовден, съчетано с топлата и неподправена сърдечност на домакините, които ще ни посрещнат.

================================================================

Информация хотел Гогов 4*

Хотел Гогов 4* е първият и единствен хотел, разположен в центъра на град Пехчево, град в североизточната долина на Малешево, близо до границата с България.

С наличната площ от 1000 квадратни метра, хотел Гогов има капацитет да посрещне до 50 гости в различни видове стаи и апартаменти.
Хотелът разполага с бар и ресторант, открита тераса и оборудвана конферентна зала подходяща за конферентен туризъм, хотел Гогов предлага допълнително съдържание и дейности за обслужване на гостите.

Хотелът разполага със СПА център с изискана и търсена финландска сауна, традиционна турска парна баня, джакузи и масаж.
За гостите, които имат много енергия и са любители на активния живот, хотел Gogov предлага напълно оборудван фитнес център.

===============================================================

Град Пехчево:

Разположен на двата бряга на река Пехчевска, под склоновете на Влайна планина, на 1000 метра надморска височина, се намира Пехчево, живописно място, заобиколено от големи борови гори, свежи потоци и чист планински въздух.
Въпреки че е малък, този град има дълга история. Рождението на Пехчево според фолклорните легенди и наличните писмени документи е свързано с пристигането на турците на Балканския полуостров. За съществуването на този стар обект се говорят много имена, както и основите на старото римско селище, в което рудата от местните мини се топи и обработва. Според жителите на Пехчево селището получава името си поради топенето.

Плътните гори, пресичани с пътеки, отвеждат посетителите до Раковци, където се намира старото римско минно селище. През Средновековието селището е бил значителен икономически и административен център. Вярва се, че в околностите на Пехчево са разположени основите на Средновековния литературен център "Равен", където брат Кирил и Методий създал глаголицата, най-старата славянска азбука. В селото могат да се намерят и основите на стария манастирски комплекс "Св. Петка "от 6-ти век.
Данните за тази област показват, че градът е бил разделен на три населени места, в зависимост от професиите на жителите. В селището "Катеринци", което беше нагоре, близо до пасищата, живееха животновъди. В Горно Маало са търговците и занаятчиите, а тези от Долно Маало са селскостопански работници и градинари.
Днес в община Пехчево живеят 5,517 души на площ от 206 кв. км.

Пехчево има идеален климат за подготовка на спортни отбори. Градът разполага с модерно футболно игрище, както и спортна зала и тенис корт, оборудвани според най-новите стандарти.
С огромния потенциал, който притежава, Пехчево става благоприятна инвестиция за всички, които желаят да дойдат, да го посетят и да си починат.

==================================================================

ПРОГРАМА

1 ден Отпътуване от София в 7.30 ч. по маршрут СофияДупницаБлагоевград –ГКПП Станке Лисичково. . Преминаване на границата с Република Македония. Пътуване към сърцето на Малешевската планина за град Пехчево, най-малкият град в Македония. Продължаваме към най-големия град в района Берово, родно място на прочутия Ильо Войвода и посещение на манастира "Св. Архангел Михаил", свързан с българската история. Отпътуване към Беровското езеро. По време на тази разходка ще можете да си закупите екологично чисти продукти местно производство: пчелен мед, извара, сирене, кашкавал., сокове и сладка от горски плодове и т.н... Пристигане в Пехчево.. Настаняване в хотел 4*. Вечеря по меню с неограничени алкохолни и безалкохолни напитки местно производство. Музика и танци. Нощувка.

2 ден Закуска с домашно приготвена храна от националната малешевска кухня. Свободно време за релакс и ползване на СПА центъра на хотела По желание /срещу допълнително заплащане/ отпътуване за района на Пехчевските водопади /Спиковски и Црн дол/. Лека пешеходна разходка по екопътека с мостчета, места за почивка и стигаща до водопадите, образувани от изворите и притоците на най-голямата река в Източна Македония - Брегалница. Време за обеден пикник и почивка край водопадите. Връщане в Пехчево и освобождаване на стаите в хотела. Отпътуване за България, пристигане на стадиона около 18 -19 часа.

София – Пехчево-Берово: 190 км.

================================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Доплащане
- Доплащане за единична стая – 20 лева

Доплащане за мед. застраховка за лица от 65-75 години- 2 лева, лица над 75 години-6 лева

Забележки

• Минимален брой туристи: 25;
• Срок за потвърждаване на екскурзията 5 дни преди тръгване;
• Депозит: 30% от пакетната цена

Туроператорът си запазва правото на промяна реда на провежданите мероприятия или замяната им с други в случай на лоши метеорологични условия!

Необходими документи: лична карта, или валиден задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваната дестинация; за лица под 18 години, пътуващи с един, или без родители – нотариално заверено пълномощно – оригинал + 1 бр. фотокопие.

================================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


================================================================

Тагове

Оферти - Македония |  Оферти - Берово  |  Екскурзии - Македония |  Екскурзии - Берово  |  Лято в България - Македония |  Лято в България - Берово

Избрани оферти