Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лисабон

Есенни кратки почивки в Лисабон и крайбрежна Сесимбра - 4 нощувки със самолет

Номер на оферта

/

226132

Дати & цени

Цената включва

МИНИ ПОЧИВКА в ПОРТУГАЛИЯ - самолетна екскурзия
Лисабон и Сесимбра

6 дни/ 4 нощувки/ 4 закуски / 3 вечери

Цената включва:

Самолетен билет за директен полет с АК „България Еър“ София – Лисабон – София
Летищни такси /113 евро към 01.02.2018г/
Трансфер с автобус летище – хотел – летище в Лисабон
1 нощувка със закуска в хотел hotel Vip Berna 3* в Лисабон
3 нощувки със закуски и вечери в Лисабон/ Сесимбра в hotel do Mar 4*:
настаняване в стаи с гледка към океана hotel do Mar 4*;
+вода и 1 чаша вино на вечерите в hotel Do Mar 4*
Полудневна туристическа обиколка на Лисабон
Водач от агенцията по време на престоя в Португалия
туристически обиколки на български език с професионален екскурзовод
Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 5 000 EUR с ЗК „Евроинс“ АД(има оскъпяване за лица над 63 г.)
Слушалки по време на туровете

Цената не включва

Цената не включва:

-->По желание - Доплащане за вечеря с по-богато и разнообразно меню в зала „а ла карт“- 34 лв на човек на ден;
-->Възможно е да се наложи заплащане на градска такса – лично на рецепция на всеки хотел – 2 евро на турист на ден.
-->Входните такси за посещаваните обекти – от 3 до 18 EUR всеки
-->Транспорт от центъра на Синтра до замъка Пена - 5 EUR /в двете посоки/
-->По желание - Застраховка „Отказ от пътуване”


Допълнителни екскурзии, невключени в пакетната цена:
• еднодневна екскурзия до Кабо да Рока - Дворците на Синтра с дегустация на вина в Колареш: 81 лв
• еднодневна екскурзия до Фатима – Баталя – Назаре – Обидош: 120 лв
• еднодневна екскурзия до Кашкаиш – Кабо да Рока – Ещорил: 41 EUR
• разходка в океана с наблюдение на делфини при мин. четири туриста - 69 лв
Деца до 10 год. ползват 50% отстъпка от цените на допълнителните екскурзии.

Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 15 туристи;

Програма на пътуването

1-ви ден София - Лисабон
Сборно време на Аерогара София, терминал 2 в 19.00ч. Отпътуване за Португалия с АК „България Еър“ в 20:50ч. Пристигане на летището в Лисабон в 23.00ч. Нощувка в Лисабон.
2-ри ден Лисабон
Закуска. Полудневна туристическа обиколка на Лисабон: запознаване с манастира Жеронимуш, кулата Белейм, паметника на Откривателите, кварталите Байша, Алфама, площадите Комерсио, Росио, Рестаурадорес, разходка по Руа Аугуща… Свободно време за самостоятелно разглеждане на града. Трансфер и настаняване в хотел Do Mar 4* в Сесимбра. Вечеря. Нощувка.
3-ти ден ФатимаНазаре - Баталя – Обидош
Закуска. Свободен ден. По желание екскурзия до Фатима – Баталя – Назаре – Обидош. Посещение на Фатима – третия по значимост център в католическия свят, посещаван ежегодно от милиони поклонници, посещение на манастира от 14 в. в Баталя /UNESCO/, разглеждане и свободно време за обяд в Назаре – най-живописното рибарско градче в Португалия и Обидош – малко, живописно градче, където по стените на къщите можете да видите фрески, датиращи от 17 в от н.е. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
4-ти ден Свободен ден за плаж / Дайвинг или наблюдение на делфини
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Възможност за дайвинг или Разходка в океана в търсене на делфини, които отново започват да се появяват на брега на Arrabida. Ще отидете до най-известните места за наблюдениe, но дали ще успеете да ги видите зависи от тях - все пак делфините са диви животни. Вечеря. Нощувка.
5-ти ден Кабо да Рока - Дворците на Синтра - дегустация на вина в Колареш
Закуска. Освобождаване на стаите в хотела. По желание екскурзия до Кабо да Рока – Колареш - Синтра /UNESCO/. Отпътуване за Кабо да Рока - най – западната континентална точка на Европа. Попътна спирка в типичното градче Колареш, където ще имате възможност да дегустирате прочутите португалски вина. Накрая ще разгледаме Синтра. В Синтра има възможност за посещение на две от трите най-известни обекта: Паласио Насионал Синтра – двореца е бил официална резиденция на кралското семейство до началото на 20в, величествения замък Пена, построен през 19в. на една от най-високите точки на планината Синтра в интересна комбинация от различни стилове: Египетски, Готически, Ренесансов, Мануелино и Ориенталски, или Кинта де Регалейра /UNESCO/ – загадъчен романтичен замък с отлично поддържан парк с езера, пещери, извори, фонтани. Една от най-големите атракции е обърнатата кула, която е вкопана на дълбочина 27м под земята, а по спираловидно стълбище се слиза до най-ниското. Мистичната кула се свързва с алхимични и масонски ритуали. Трансфер до центъра на Лисабон. Свободно време за вечеря в Лисабон. В 20.00ч. - трансфер до летището. Отпътуване за България в 23.15ч. Пристигане на аерогара София в 06.00ч. (на другата сутрин)

6ти ден : Лисабон - София
Пристигане на аерогара София в 05.10ч



Hotel Do Mar 4* е от най-емблематичните хотели, намиращ се на океанското крайбрежие в курорта Сесимбра, само на 30 км от Лисабон. Хотелът е разположен терасовидно на обширна територия и е в непосредствена близост до плажа. Заобиколен е от градини с екзотична растителност. Хотел Do Mar 4* се намира на няколко минути пеша от центъра на Сесимбра – известен средиземноморски курорт с бели къщи тесни улички, с множество рибни ресторанти и автентична атмосфера на типично Португалско градче.
В хотела: 2 открити басейна,детски басейн, вътрешен басейн с топла вода и панорамен изглед към океана, сауна, Jacuzzi, тенис кортове, тенис на маса.
Стаи: Хотелът има 160 стандартни стаи. Всички стаи са оборудвани с климатик, безжичен интернет, хладилник, сателитна телевизия, телефон, сешоар, голяма тераса с гледка към океана, басейните и градините с палмови дървета.

Линк за директна връзка с Рейма Травел: http://bit.do/emQNw

Тагове

Оферти - Португалия |  Оферти - Лисабон |  Екскурзии - Португалия |  Екскурзии - Лисабон |  Есен 2023 - Португалия |  Есен 2023 - Лисабон

Избрани оферти