Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лисабон

ЛИСАБОН – ПРЕЗ НОЕМВРИ

Номер на оферта

/

230127

Дати & цени

Цената включва

Цената включва
- САМОЛЕТЕН БИЛЕТ;
- ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
- 1 МАЛКА ЧАНТА С РАЗМЕРИ 40Х30Х20 СМ;
- 1 БР. ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 10 КГ С РАЗМЕРИ 55Х40Х23 СМ;
- ПРЕДВАРИТЕЛНО ЧЕКИРАНЕ И ЗАПАЗЕНИ МЕСТА;
- ТРАНСФЕРИ;
- НАСТАНЯВАНЕ В СЪОТВЕТНАТА КАТЕГОРИЯ ХОТЕЛИ НА БАЗА НОЩУВКА И ЗАКУСКА;
- ПАНОРАМНА ОБИКОЛКА НА ЛИСАБОН С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ;
- ЕКСКУРЗОВОДСКИТЕ УСЛУГИ ПО ОПИСАНАТА ПРОГРАМА.

Цената не включва

Цената не включва
- ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 20 КГ;
- ТАКСИТЕ ЗА ВХОД В МУЗЕИ, БИЛЕТИ ЗА КОРАБЧЕТА, - БИЛЕТИ ЗА МЕТРО И ДРУГ ВИД ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ;
- СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА ЕКСКУРЗОВОДСКИТЕ БЕСЕДИ И ПР.;
- ПОСЕЩЕНИЯ И ЕКСКУРЗИИ, СПЕЦИАЛНО УПОМЕНАТИ, ЧЕ СА С ДОПЛАЩАНЕ;
- МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН);
ГРАДСКА ТАКСА (CITY TAX)
- РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Екскурзията включва 4 нощувки със закуски в Лисабон в централно разположен хотел, екскурзоводско обслужване на български език, самолетен билет (с включени летищни такси, ръчен багаж 1 малка чанта с размери 40/30/20 см и чекиран багаж до 10 кг с размери 55/40/23 см, предварително чекиране и запазени места). Лети се с авиокомпания „Уиз Еър”.
ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 19.11.2019 – Отпътуване от летище София с полет на „Уиз Еър“ в 13:55 ч. Пристигане в Лисабон в 16:25 ч. Настаняване в избрания хотел. Свободно време. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – 20.11.2019 – Закуска. Обиколка на Лисабон с екскурзовод на български: площад „Рестаурадореш”, площад „Росио”, известните улици в центъра на града: „Аугуста”, „Оуро” и „Прата”, асансьора Санта Джуста, квартала „Алфама”, Катедралата, замъка Сао Жоржe (отвън), квартала „Чиадо”, Площада на търговията и Триумфалната арка. Свободно време. По желание следобед – полудневна пешеходна обиколка на квартала Белем - манастира Жеронимуш, кулата “Белем” (отвън), включени в Списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство, Паметника на откривателите. Обиколката е с доплащане 70 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва транспорт до квартала Белем, екскурзоводско обслужване на български език. Екскурзията се организира при минимум 10 участника. Вечерта – възможност за вечеря в традиционен фадо ресторант в Лисабон с доплащане 96 лв. на човек. Цената включва тристепенно меню, напитки и програма с фадо музика на живо. Вечерята се заявява и заплаща в България, а не на място. Придвижването от и до ресторанта е самостоятелно. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – 21.11.2019 – Закуска. Свободен ден. По желание – целодневна екскурзия до Синтра, Кабо да Рока, Кашкайш и Ещорил с доплащане 145 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България. Цената включва транспорт с автобус, екскурзоводско обслужване на български, разходка из центъра на Синтра (лятна резиденция на португалските монарси), разглеждане на двореца Кинта да Регалейра – една от най-впечатляващите забележителности на Синтра (дворецът и параклисът към него са забележителни, но най-интересни са спираловидните кладенци в градината, за които се твърди, че са използвани за тайни масонски ритуали и които превръщат двореца в едно от най-загадъчните места в Европа; входната такса, която е около 6 евро не е включена в пакетната цена и се заплаща на място), посещение на Кабо да Рока (най-западната точка на континентална Европа, предлагаща прекрасна гледка към Атлантическия океан), кратки спирки в Кашкайш и Ещорил – едни от най-аристократичните европейски курорти в Португалия. Екскурзията се организира при минимум 10 участника. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 22.11.2019 – Закуска. Свободен ден. По желание – целодневна екскурзия до Фатима, Обидуш, Баталя, и Назаре (доплащане 150 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва транспорт с автобус и екскурзоводско обслужване на български. Входната такса за манастира в Баталя, около 8 евро се заплаща на място. Екскурзията се организира при минимум 10 участника): разглеждане на Фатима – мястото, на което през 1917 г. Божията майка се явява на три овчарчета, днес градът е от особена важност за католическите поклонници от цял свят; разходка из романтичното градче Обидуш, Назаре – раят за всички сърфисти, мястото с най-големите вълни в света; Баталя – градът известен със своя манастир – един готически шедьовър поставен под закрилата на ЮНЕСКО. Завръщане в Лисабон. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – 23.11.2019 – Закуска. Свободно време. Около 14:00 ч. – трансфер до летището за полет на „Уиз Еър“ в 17:00 ч. Пристигане на летище София в 22:55 ч.

Забележка: стаите в хотела се освобождават до 11.00 ч. и багажът се оставя на съхранение в помещение за багаж на хотела.


Дата и цени на човек в лева според настаняването:


Хотел M N O P Q R
19.11 - 23.11 1069 1085 1109 1145 1160 1285
Допл. за инд. стая 205 205 156 254 244 332
Нам. за 3-ти възр. 20 0 33 51 0 -
Нам. за дете до 11 г.+2 възр. 80 0 80 80 0 -
Нам. за дете до 11 г.+1 възр. 60 60 60 60 60 60


Доплащане за чекиран багаж до 20 кг вместо включения в цената до 10 кг (заявява се при записването): 105 лв.

Хотели, които използваме при съответния вариант:

M Flamingo ***
N Miraparque ***
O Nacional***
P Lisboa ****
Q Turim Avenida Liberdade ****
R Marques de Pombal ****

Хотелите са централно разположени, в непосредствена близост до пл. „Маркеш де Помбал”, до парка Едуардо VII, на около 20 мин. пеша от стария град (пл. „Росио”)

ВАЖНО: При нощувки в Лисабон туристите (без децата под 12 г.) заплащат задължително градска такса (city tax) в размер на около 1,00 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 и 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетната цена на екскурзията.

Тагове

Оферти - Португалия |  Оферти - Лисабон |  Екскурзии - Португалия |  Екскурзии - Лисабон |  Есен 2023 - Португалия |  Есен 2023 - Лисабон

Избрани оферти