Начало / Екскурзии / Екскурзии - Фуншал

Мадейра - плаващата градина на Атлантика, 19 - 26.06.2019

Номер на оферта

/

228561

Дати & цени

Цената включва

- 7 нощувки в хотел 3*
- 7 закуски
- Самолетен билет София – Лисабон – Мадейра отиване и връщане с включени всички летищни такси
- Транспорт с ван/микробус из острова по време на всички турове
- Разглеждане на Фуншал и целия остров, 2 дена разходки по Levadas (мрежа от напоителни канали), разглеждане на основните забележителности на Лисабон
- Медицинска застраховка за стойност 10 000 евро
- Водач-преводач с няколкогодишен опит в Португалия/Мадейра и местни лицензирани екскурзоводи
- Всички трансфери по програмата

Цената не включва

- Лични разходи за храна неупоменати в програмата, вода и напитки, шопинг
- Входните такси за забележителностите в Лисабон и Фуншал
- Допълнително се заплащат 390 лева за единична стая
- Транспорта в Мадейра/Лисабон, който не покрива основната програма като например всички опционални мероприятия

Програма на пътуването

Лисабон - Фуншал - Курал дас Фрейрас - Рибейро Фрио - Камача - Камара де Лобос - Кабо Жирао - Сао Винсенте - Порто Мониз - Сантана

Посетете остров Мадейра и се потопете в неговата атмосфера – от сгушената сред планините столица Фуншал с очарователните улички и тропическите градини пълни с цветя, оранжевите залези, до живописните села заобиколени от красиви вулканични пейзажи и стръмните крайбрежни скали на северния бряг.

План на пътуване:

Ден 1. СофияЛисабон
Вечерта отпътуваме със самолет до Лисабон, трансфер до хотела и нощувка.

Ден 2. Лисабон
Готически катедрали, величествени манастири и огромни музеи са част от многоцветния облик на града, но разходката из тесните чаровни улички на Лисабон доставя не по-малко удоволствие. Ще започнем с посещение на кулата Торе де Белем, която със своята изящност се е превърнала в символ на града. Ще посетим паметника на Откривателите, посветен на португалските мореплаватели и красивия манастира Свети Йероним, съчетаващ готически и ренесансов стил (влизане в Манастира срещу допълнително заплащане). Ще се разходим и по красивите площади Ел Росио и Комерсиу, ще видим и най-големия мост в Европа “25-ти Април”, ще се насладим на някои от многобройните гледки от хълмовете на града. Нощувка.

Ден 3. Фуншал
Ранен полет до Мадейра. Нашата обиколна разходка из Фуншал започва с посещение на местния пазар, който се е превърнал в туристическа атракция. Там се предлага цялото цветно разнообразие на острова, където ни посрещат усмихнати продавачи. Плодовете и зеленчуците са красиво подредени и ще можете да опитате непознати тропическите плодове. След разходката из пазара, ще се изкачим на хълма, до селището Монте, откъдето се разстила секваща дъха гледка към скалистите заливи, топлите лагуни и горите на Мадейра. Ще посетим приказни градини и ще се любуваме на непознати дървета, екзотични храсти и песните на пъстроцветни птици. Накрая, ще изкачим стълбището, което води до църквата „Lady of the Monte”, където ще разгледаме позлатените скулптури и дърворезбата от 17 и 18 век. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 4. Мадейра/Фуншал
Днес се отправяме към впечатляващата ”Долина на Монахините” или Курал дас Фрейрас. По пътя ще спрем на Ейра до Серадо откъдето ще се открие великолепна гледка към долината. След това продължаваме към самото село, което е разположено на дъното на дълбока клисура, получила се чрез ерозия или от вулканична дейност. Тази невероятна долина е чудесно място да се насладим на вътрешността на острова с неговите тучно-зелени гори и остри върхове. Връщаме се във Фуншал и свободен полуден за разходки из града или други мероприятия срещу допълнително заплащане. Възможност за следобеден чай в най-популярния хотел - построеният още през 1836 г. "Рийдс", в който отсядали Чърчил, Бърнард Шоу и други известни персони; посещение на някоя от градините и забележителности на града; изкачване на най-високия връх на острова; крайбрежна разходка до Прая Формоса; дълбоководен риболов; дегустация на прочутото вино от Мадейра; вечеря в традиционен ресторант с португалска музика и танци. Нощувка.

Ден 5. Мадейра
Сутринта се отправяме към райското местенце Рибейро Фрио, заобиколено от Лаурисилва гора (вид субтропична гора), датираща от праисторически времена и защитена като „Световно Богатство” под егидата на ЮНЕСКО. Това е чудесно място откъдето да започнем нашата разходка по прословутите Levadas, давайки ни възможност да се възхитим на красотата на природата. Първата ни спирка ще бъде терасата с една от най-запомнящите се гледки на острова, а именно панорамата към трите най-високи върха на Мадейра. Разходката продължава през обсипана с цветя пътека и завършва при друга известна гледка, тази към селото Порто да Круз и неговата планинска скала Penha d’Aguia, стояща величествено и гордо на ръба на Атлантическия океан. Продължаваме през местността Санто да Сера към селото Камача, известно като център на занаятчийската индустрия на острова и със своите фолклорни танцови групи. Обратно към Фуншал и нощувка.

Ден 6. Западна Мадейра
Ще започнем деня с разглеждане на западната част на острова. Първата ни спирка ще бъде рибарското селище Камара де Лобос, живописно селце, в което навремето Чърчил е отсядал и е рисувал красивите пейзажи наоколо. Ще се освежим с известната „понча” – чудесен микс от лимонов и портокалов сок, с добавени мед и захарна тръстика и ще продължим към величествените скали на Кабо Жирао. Тази невероятна отвесна скала, която е най-високата в Европа, ще разкрие пред нас спиращи дъха гледки. Ще пресечем острова достигайки Енкумеада, мястото от което ще можем да видим едновременно северното и южното крайбрежие на острова. Преминавайки през най-дългото и най-високо плато на Мадейра: Пол де Серра, ще се насладим на невероятната красота на планинските пейзажи от двете страни на долината. За обяд ще се озовем в селцето Порто Мониз, известно с естествените си вулканични скални басейни, в които можем да поплуваме. Порто Мониз има отлични ресторанти с изключително вкусни морски деликатеси, където именно ще направим нашата почивка за обяд. Следващата ни спирка ще бъде селцето Сао Винсенте, където ще посетим неговата църква от 17 век. До селцето се стига по живописен крайбрежен път, обграден от малки водопади и морска пяна. Завръщане във Фуншал и нощувка.

Ден 7. Източна Мадейра
Днес ще отпътуваме към северо-източното крайбрежие на острова, минавайки през селцето Файал, намиращо се в подножието на величествената скала Penha d’Aguia . Следваща спирка е емблематичното за Мадейра село Сантана, прословуто с триъгълните си къщи със сламени покриви и живописни градини. Следва още една разходка, откриваща забележителни гледки към най-източната част на острова - огромни скали, силни ветрове и невероятната морска шир ще оставят своя отпечатък в нашите спомени за Мадейра. Нощувка.

Ден 8. Фуншал - Лисабон - София
Ранен полет до Лисабон и свободен ден за разходки из града (срещу допълнително заплащане). Вечерта късно летим за София.

Забележки:
- Цената е валидна при група от 12 души и повече
- Не се изискват визи за Мадейра/Португалия
- Цените са калкулирани на база най-ниската тарифа по редовни авио линии и подлежат на препотвърждение при конкретна заявка
- Възможна е промяна в подредбата на дните без никакво нарушаване на цялостната програма, ако е нужна оптимизация на времето
- Цената е валидна при настаняване с друг човек в стая

Тагове

Оферти - Португалия |  Оферти - Фуншал |  Екскурзии - Португалия |  Екскурзии - Фуншал |  Лято в чужбина - Португалия |  Лято в чужбина - Фуншал

Избрани оферти