Начало / Екскурзии / Екскурзии - Петра

Магичната Йордания – класическа обиколка РАННИ ЗАПИСВАНИЯ

Номер на оферта

/

225525

Дати & цени

Цената включва

самолетни билети за международните полети: София –Акаба и Акаба –София с “Ryanair” с включен 1 бр. чекиран багаж до 20 кг. и 10 кг. ръчен багаж;
трансфери летище – хотел – летище;
йорданска виза и такси за обработка на документите за виза;
наземен транспорт с 18-местен туристически автобус при обиколките в Йордания;
екскурзовод на български език;
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел City Tower Hotel 3* в Акаба;
2 нощувки със закуски и вечери в хотел Olive Hotel 3* в Аман;
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Ramada 4*, Мъртво море;
2 нощувки със закуски и вечери в хотел La Masion Hotel 3* в Петра;
1 нощувка със закуска и вечеря в бедуинска палатка в лагера “Khakid Campsite” в пустинята;
всички екскурзии и входни такси, описани в програмата;
едночасово яздене на камила от Вади Рум;
4-часова джип обиколка на Вади Pум с включен барбекю обяд;
медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10000 евро;
водач от туристическата агенция

Цената не включва

разходи от личен характер;
такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките – 54 лв.;
напитките (безалкохолни и алкохолни) към вечерите в хотелите и в бедуинския лагер в пустинята;
допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
?Петра през нощта (само в понеделник, сряда и четвъртък) 35 USD на човек;
?1,5 ч./2,5 ч. конна езда около планините Петра - 60 USD / 85 USD на човек;
?вход за Националния археологически музей - 5 йордански динара (около 10 евро);
доплащане за единична стая - 380.00 лв.
доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 65 до 75 години – 1.40 лв./ден;
доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 76 до 84.99 години – 2.80 лв./ден;
доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с покритие 10000 евро за лица над 85 години - 25 лв. за целия период на туристическата програма;
възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма.

Програма на пътуването

=============================================================

за информация относно свободни места и резервация, моля, изпратете запитване чрез бутона "изпрати запитване"!

=============================================================


Промоционалната цена от 1999 лв. е валидна при записване и капариране до 30.06.2018 г. и за група от минимум 15 човека. В случай, че не се събере група от 15 човека, се налага доплащане.
ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Среща на Терминал 2 на летище София. В 17:05ч. отлитаме за Акаба. Пристигане на международното летище "Крал Хюсеин" в 20:15, където наш представител ще ви помогне за уреждането на визите (безплатни визи) и ще ви преведе през митницата. Настаняване в хотел City Tower Hotel 3* в центъра на града. Вечеря.Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: Акаба - Мястото за кръщение - планината Небо - Древния град МадабаАман
След закуска тръгваме по живописния Кралския път към резервата „Място на Кръщението на Иисус Христос“ на брега на река Йордан, където е разположен поклонническият комплекс „Странноприемен дом“. Ще видим планината Небо, която Мойсей изкачва, за да види за пръв път Обетованата земя и където умира. Планината става и неговият вечен дом. На мястото е построена църква, която през 2000 година папа Йоан Павел II посещава по време на пътуването си по Светите земи. Той засажда в двора й маслиново дръвче в името на мира. На върха на планината има кръст с увита около него бронзова змия. Ще се насладим на неповторима гледка към река Йордан, Мъртво море, Йерихон и култовите възвишения на Юдея. След това продължаваме към „мозаечния град” Мадаба, където ще посетим църквата „Св. Георги”, за да видим прочутата географска мозаечна карта на Светите земи. Картата е изработена презVI в. и е съставена от повече от 2 млн. малки квадратни цветни камъчета, като изобразява цялата област от делтата на Нил до Мала Азия.
Отпътуване за Аман. Настаняване в хотел Olive Hotel 3*. Вечеря . Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: Аман - Ум Кайс – замъка Аджлун - Джераш – Аман
Закуска. Денят започва с туристическа обиколка с автобус на древния Ум Кайс, част от стария гръко-римски град Гадара. В Ум Кайс ще видим впечатляващите антични руини на гръцкия театър, построен от черен базалт; римскатя базилика и двор с портик, в който се намират няколко внушителни саркофази от същия тъмен камък, типичен за района. Ще се насладим на панорамната гледка към езерото Тибериас, долината на река Йордан и Голанските възвишения.
Пътешествието ни продължава до внушителните руини на ислямския замък Аджлун. Той е построен високо на върха на хълма и също предоставя великолепна гледка към долината на Йордан. Отправяме се към най-добре запазения римски град в Средния Изток – Джераш /древният Гераса/. Градът процъфтява в древността, благодарение на търговията с кервани, земеделието и рудодобива, а имотните му граждани са издигнали разкошни сгради в много характерен „ориенталски бароков“ стил. Ще посетим руините на древната римска колония, сред които храма на Артемида, храма на Зевс с кръглия трон, Амфитеатъра, стария римски път “Кардо Максимус” и трите византийски църкви - „Св. Козма и св. Дамян”, „Св. Йоан Кръстител” и „Св. Георги”. Отпътуваме обратно към Аман за вечеря и нощувка в хотел Olive Hotel 3*.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Аман - Мъртво море
Закуска. Днес ни предстои обиколка на Аман, известен през гръко-римските времена като Филаделфия. Заради многото ниски къщи от бял камък, столицата на Йордания е наричана "Белият град". Обиколката включва посещение на Цитаделата – Храмът на Херкулес. Тук, освен храма, ще видим двореца Умаяд с красивите каменни резби, Византийската църква, Националния археологически музей /по желание/. Обиколката на града включва и посещение на Римския амфитетър, който е издълбан в хълма в долната част на Цитаделата; разходка в старата и новата част на града. От тук нататък е ден за глезене. Ще отидем на брега на Мъртво море /най-ниската точка на планетата/, където ще можем да плуваме във водите на най-соленото море в света и сами да се убедим, че в него не може да се потъне. Няма да пропуснем да се намажете с известната лечебна кал. Или можете да си починете в басейните на хотела и да се поглезите в неговия СПА център. Вечеря и нощувка в хотел Ramada 4 *.

ПЕТИ ДЕН: Мъртво море - пещерата Лот - Природен резерват „Дана” – Петра
Закуска. Днес поемаме на юг, за да посетим пещерата Лот и Природен парк „Дана”. За да стигнем до пещерата, ще пътуваме по брега на Мъртво море. Наричат пещерата Лот „Пещерата на късмета”. Разказват, че след като Лот с жена си и дъщерите си напуснал Содом, за да се спаси, съпругата му се обърнала назад и мигом се вкаменила. Лот с децата си се приютил в тази пещера за дълги години. До мястото се стига по множество каменни стълби, гледката от горе е величествена. Природен парк „Дана” е основан през 1989 г. Обхваща територия от 308 кв. км. В „Дана” могат да се видят най-разнообразни растения, което я прави и най-богатата в това отношение област в страната. Тук има финикийски хвойна, вечнозелен дъб, пясъчни дюни, акация и скалист судан. В планинския район на резервата растат много дървета и храсти. Освен че ще разгледаме резервата, ще се полюбуваме и на красивия залез.
Трансфер до Петра - едно от седемте нови чудеса на света.
Настаняване в хотел La Masion Hotel 3*. Вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: Петра
Закуска. Тава е един от най-вълнуващите дни в йорданското ни пътешествие. Предстои ни целодневна екскурзия в скалния град Петра. Наричан още „Розовия град” заради естествения розово-червен цвят на скалите, градът е включен в списъка за Световно природно и културно наследство на ЮНЕСКО. Забравен от векове, Петра е „преоткрит” от швейцарския пътешественик и изследовател Йохан Лудвиг Буркхард през 1812 г. Дотогава древните руини са били известни само на бедуините, които го наричали „Изгубеният град”. Самото пътуване до Петра е особено вълнуващо – до него се стига през ветровития и дълъг над един километър каньон Сик, с високи повече от 200 метра стени, които на места се събират до 1,80 метра. Веднага след като излезем от него пред смаяния ни поглед ще се разкрие 50-метровата Съкровищница или Ал-Каснех Фарун. При тази гледка всеки киноман ще си спомни филма “Индиана Джонс и последният кръстоносен поход”. Петра, чието име означава „скала“, е била укрепен град и процъфтяващ търговски център, чиито жители са изсичали къщите си, храмовете и дори гробниците в естествените стени на каньона. В града има повече от 4000 внушителни фасади, изсечени в скалите. Ще видим Римския амфитеатър със 7000 седящи места, Византийската църква с красивата цветна мозайка, царските гробници, пазарите и Храмът на крилатия лъв. По желание може да се изкачим до Манастира, който е и една от най-внушителните постройки в комплекса.
Връщане в Петра. Вечеря и нощувка в хотел La Masion Hotel 3*, Петра.

По желание може да се включите в обиколката на Петра през нощта (всеки понеделник, сряда и четвъртък вечер), както и в яздене на кон край планините на Петра, което продължава 1,5 / 2,5 часа.

СЕДМИ ДЕН: Петра - Вади Рум
Закуска. Денят ни ще бъде посветен на едно почти нереално изживяване – екскурзия до лунната пустиня Вади Рум /или Уади Рум/. Времето и горещите пустинни ветрове са изваяли едно от най-красивите образувания, недокоснато от човешка ръка - изящните скални небостъргачи, достигащи на места над 1700 метра височина, които Томас Едуард Лорънс или Лорънс Арабски нарича „огромни, отекващи и богоподобни“. Интересен факт е, че кинокласиката на Дейвид Лийн “Лорънс Арабски” е сниман на това място и британският офицер действително е бил тук по време на Арабското въстание. Самата пустиня предизвиква страхопочитание у посетителя. Червеникавите пясъци са навсякъде, лунният пейзаж изненадва с множество скални монолити в пастелни цветове, някои от които сякаш се материализират от нищото пред смаяния ни поглед. Скалните рисунки в естествените пещери са доказателство, че тук е имало хора от праисторически времена. Единствените хора, които живеят в хармония с пясъците и скалните планини са бедуините, които са и единствените господари на това място.Те са приятни и гостоприемни хора и ще ви поканят в пъстрите си шатри, където ще опитате от прочутия местен чай с мента и кафе с кардамон.
Ще посетим Малката Петра, преди да отидем в центъра за посетители Вади Рум. Ще се качим на камили, с които ще преминем пътя от село Вади Рум до Лорънс спринг. След това ще започнем с 4-часовата обиколка с джип, като е предвиден и прясно приготвен обяд - барбекю. Обиколката с джип е най-добрият начин да опознаете Вади Рум. Джипът ще спира на всеки обект и ще има достатъчно време за разходка, като дори ще може да се изкачите на някои от красивите естествени формирани мостове във Вади Рум.
Вечеря и нощувка в бедуинска шатра в автентичния къмпинг Халид.

ОСМИ ДЕН: Вади Рум - летище „Крал Хюсеин” в Акаба
Закуска. Освобождаване на хотела.
Полет от Акаба в 20:45, кацане в София 23:59.







=============================================================

за информация относно свободни места и резервация, моля, изпратете запитване чрез бутона "изпрати запитване"!

=============================================================

Тагове

Оферти - Йордания |  Оферти - Петра |  Екскурзии - Йордания |  Екскурзии - Петра |  Екзотична почивка 2024 - Йордания |  Екзотична почивка 2024 - Петра

Избрани оферти