Начало / Екскурзии / Екскурзии - Кокино

Македония - Старо Нагоричане - Древна обсерватория Кокино - еднодневна с автобус

Номер на оферта

/

194932

Дати & цени

Цената включва

транспорт с лицензиран автобус за международен превоз

водач по целия маршрут

медицинска застраховка -с лимит на отговорност 2000 евро от ЗК УНИКА /за лица над 65г. има доплащане-2лв/

Цената не включва

разходи за обяд и други

Програма на пътуването

Македония - СТАРО НАГОРИЧАНЕ - църква Св. Георги с мощите на Михаил Шишман - Древна обсерватория КОКИНО

Маршрут: СОФИЯ - СТАРО НАГОРИЧАНЕ-КОКИНО - СОФИЯ

ДАТА: 20.05.2017 г.

ЦЕНА: 38.00 лв.

-------------------------------------------------------

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=================================================================

ПРОГРАМА:

Отпътуване в 7,30 часа от стадион Васил Левски. Пресичане границата с РМакедония на ГКПП Гюешево. Посещение на манастир Св. Георги в Старо Нагоричане. Съществуват предположения, че манастирът е построен от император Роман IV Диоген около 1070 година с намерението там да бъде погребан Прохор Пчински. Изглежда след Велбъждската битка в манастира „Свети Георги“ е погребан Михаил Шишман. Основание за това е запазеният в 1916 година надгробен надпис и сведение на сръбския архиепископ Данило, че след битката при Велбъжд тук е погребан цар Михаил Шишман. Манастирската църква е под формата на продълговата трикорабна базилика с форма на издължен вписан кръст, а над нея се издигат пет купола, един голям осмостранен поставен в центъра и четири по-малки кубета. Отпътуване за обсерватория Кокино-лек пешеходен преход.

Кокино е мегалитна обсерватория. Обсерваторията случайно е открита през 2001 г. Година по-късно са започнати изследвания от страна на Народния музей в Куманово. Тя е датирана към 1800 година пр.н.е., тоест ранната бронзова епоха. Мегалитната обсерватория се намира на неовулканичен хълм. Скалите са се формирали от втвърдяването на лавата, която изтекла от вулканичен кратер. Времето и ерозията направили процепи и част от тези процепи са основните маркировки, чрез които се следели циклите на слънцето и луната; също така служели за отмерване на времето. Мегалитната обсерватория в Кокино се нарежда сред най-ценните антични обсерватории в света, поради което през 2005 г. Американската Космическа Агенция НАСА в списъка от 15 подобни обсерватории в света е класирала Кокино на четвърто място. Отпътуване за София.

================================================================

Забележка

Начин на плащане: пълно плащане

Минимален брой туристи за осъществяване ня екскурзията-24 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи-3 дни преди датата на отпътуване!

Общи данни за паспортен и визов режим: лична карта/ задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Тагове

Оферти - Македония |  Оферти - Кокино |  Екскурзии - Македония |  Екскурзии - Кокино |  Еднодневни екскурзии - Македония |  Еднодневни екскурзии - Кокино

Избрани оферти